BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Çocuğun adı İslam olunca

Programa katılmaya hak kazanan çocuğun ismi İslam olunca Fransa’da çocuk kanalı ’Gulli TV’, bakın ne yaptı?

Abone ol Fransa’da Lagardere Grubu’na ait kablolu çocuk kanalı ’Gulli TV’, bir oyun programına katılmaya hak kazanan Cezayir kökenli Alaouchiche ailesinin 9 yaşındaki çocuğunu, adı "İslam" diye programa almadı.

La Parisien gazetesinin haberine göre gerekçe, "İslam" adının, aynı türban gibi dini simge olarak görülmesi. "Çocuğunuzu Muhammed gibi başka bir Arap adıyla ekrana çıkarabiliriz" diye teklifte bulunulan anne Farah ve baba Billel ayırımcılık yapıldığı ve onurlarının zedelendiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

İnternet üzerinden yapılan elemeleri geçerek programa katılmaya hak kazanan İslam Alaouchiche, Fransız arkadaşı Jules ve annesiyle birlikte kanala gitti. Yapım görevlisi kadın sıra İslam’a geldiğinde annesi Farah’ı çağırarak "Oğlunuzu bu isimle programa alamayacağız, çünkü dini fazla çağrıştıran bir ismi var. İslam ismi türban takmış bir kızla dini simge olarak aynı şeyi çağrıştırıyor" deyince anne Farah beyninden vurulmuşa döndü.

Oğlunu alıp stüdyoyu terk eden kadın "Bu yetmiyormuş gibi yanındaki arkadaşı da ’Siz Fransız halkının sevmediği bir dine mensupsunuz’ deyince tokat yemiş gbi oldum. Çocuğumu alarak dışarı fırladım" dedi.

Marsilya doğumlu İslam ise "Okulda tüm arkadaşlarıma televizyona çıkacağımı ve programı izlemelerini söylemiştim, şimdi herkes benimle dalga geçecek" derken gözyaşlarını tutamıyordu. (Hürriyet)