BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Coca-Colada bir Türk daha

Coca-Cola İcra Başkanlığına atanan Muhtar Kent’in ardından şirketin Avrasya Grup Başkanlığı’na da bir Türk getirildi.

Abone ol

Şirketten yapılan açıklamada, halen Avrasya ve Ortadoğu Bölüm Başkanı olarak görev yapan Ahmet Bozer’in, sorumluluk alanına Hindistan bölümünün de eklenmesiyle birlikte Coca-Cola sistemi içindeki en geniş coğrafyaya sahip olan birimin başkanlığını üstleneceği belirtildi.

Açıklamada, Bozer’in 1 Ocak 2007 itibarıyla Avrasya Grubu bünyesindeki 43 ülkeden sorumlu olacağı kaydedilerek, bu ülkelerin Türkiye, Balkanlar, Rusya, Ortaroğu, Kafkaslar, Orta Asya Cumhuriyetleri, Pakistan, Hindistan gibi önemli pazarları kapsadığı ifade edildi.

Sorumluluk aldığı bölgelerde çok başarılı büyüme sonuçlarına imza atan Bozer’in, böylelikle sorumluluk alanının Coca-Cola sistemi içinde bir üst basamak olan grup seviyesine yükseltildiği belirtildi.

İki hafta önce Coca-Cola İcra Başkanlığı görevine atanan Muhtar Kent, şirketin en hızlı büyüme gösterdiği çok farklı ve zorlu coğrafyalardaki faaliyetlerini başarıyla yöneten Ahmet Bozer’in, Avrupa’dan Hindistan’a kadar uzanan büyük sorumluluk alanı için çok gerekli bir deneyim kazandığını vurguladı.