BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de PKK'nın tecavüz oyunu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde tecavüze karşı protesto yapanların eylemi bir süre sonra PKK gösterisine döndü

Abone ol

Cizre'de yüzleri maskeli gençlerin tecavüze karşı yürüyüşü bir süre sonra PKK gösterisine dönüştü.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın da katıldığı, 'Tecavüz kültürünü aşalım, demokratik özgür toplumu yaratalım' sloganı ile düzenlenen yürüyüş, PKK gösterisine dönüştü. Yüzleri maskeli gençler, zafer işareti yaparak, üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve hemen altında da, 'Bu halk, rüyanı gerçekleştirecektir' yazılı pankart açtı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) içerisinde faaliyet yürüten Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) tarafından Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 'Tecavüz Kültürünü Aşalım, Demokratik Özgür Toplumu yaratalım' yürüyüşü düzenlendi.

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Şırnak İl Başkanı Abit İke, ilçe belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüş sırasında, Abdullah Öcalan'ın posterleri ile 'Özgür kadın, özgür toplumdur', 'özgür kimlik, özgür dildir', 'Kadının özgürlüğü Kürdistan'ın özgürlüğüdür', 'Tecavüz kültürüne yol vermeyeceğiz', 'Kürdistanda fuhuşa, uyuşturucuya, asimilasyona geçit vermeyeceğiz' yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlar taşındı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde başlayan yürüyüşte kalabalık gurup kitle sık sık Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganları atarak zafer işaretleri yaptı.

BAYINDIR:"FUHUŞU, UYUŞTURUCUYU DAYATAN DEVLETTİR"

Sağanak yağmur altında yapılan yürüyüş sırasında kalabalık gurup, BDP Cizre İlçe binası önüne geldi. BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, yağmur altında yaptığı konuşmada, Kürt çocuklarının susturularak kültürünün yok edilmek istendiğini ileri sürdü. Bayındır şöyle konuştu:

"Kürdistan coğrafyasında uyuşturucuyu, fuhuşu, ajanlığı ve hertürlü ahlaksızlığı dayatanlar, bu duruma seyirci kalan devlettir. Varlık sebebimiz olan kültürümüze, kimliğimize ve coğrafyamıza uzanan elleri kıracağız. Devlet yetkilileri yaşamı kirletmek istiyorlar. Onun için bizler de özgür bir yaşam için 'Jin jiyan azadi' (Kadın, yaşam, özgürlük) şiarıyla özgür bir önderlikle, özgür bir kimlikle ve özgür bir ülkede yaşamak için kendimizi bu yolla adamışız."

KCK SANIKLARI SERBEST BIRAKILSIN

Konuşmasının son bölümünde yarın Diyarbakır Adliyesi'nde görülecek KCK davasına da değinen Bayındır, ateşkes sürecinin fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Ateşkes, yeni bir savaşın olmaması için bir fırsat olarak ele alınmalı. Kürtlerin talebi olarak ele alınmalı. Sayın Cumhurbaşkanı, 'iyi şeyler olacak' demişti, şu anda KCK davasında yargılananların serbest bırakılması iyi niyetin bir göstergesi olacak. Eski siyasetten vazgeçip, yeni bir adım ve barışın bir göstergesi olacak."

BDP İlçe binasının bitişiğindeki duvara çıkan yüzleri maskeli üç genç, üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve hemen altında da, 'Bu halk rüyanı gerçekleştirecek' yazılı pankartı zafer işaretleri yaparak açtı. BDP Şırnak Milletvekili Bayındır, konuşma yaptığı sırada da aynı gençler, hemen yanında Öcalan posteri açarak konuşma bitinceye kadar burada bekledi.