BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  GÜNCEL

Citigroup Boynere ortak

Boyner Holding, Boyner Mağazacılık ve Beymen'in satışı için Citigroup ile görüşmelere başladığını duyurdu.

Abone ol

Boyner Holding, Boyner Büyük Mağazacılık ve Beymen'in satışı için Citigroup Venture Capital International (CVCI) ile görüşmelere başladığını duyurdu. Beymen'in yüzde 50'sine 145 milyon dolar, Boyner'in yüzde 30'una da 48 milyon dolar değer biçildi.

Boyner Büyük Mağazacılık AŞ ile ilgili olarak Boyner Holding ve Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları AŞ'den Borsaya gönderilen açıklamada, Boyner Holding AŞ ile Citigroup Venture Capital International (CVCI) arasında dün bir niyet mektubu imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Taraflar, Boyner Holding AŞ ile Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları AŞ'nin müştereken malik olduğu Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'nin yüzde 30'unu ve BBA Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ve Boyner Holding AŞ'nin müştereken malik olduğu Beymen AŞ'nin yüzde 50'sini CVCI'nin satın alması amacıyla münhasır görüşmelere başlayacaklardır.

Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'nin yüzde 30'u için 160 milyon dolarlık toplam şirket değeri üzerinden 48 milyon dolar Beymen AŞ'nin yüzde 50'si için 290 milyon dolarlık toplam şirket değeri üzerinden 145 milyon dolar öngörülmüş olup, kesin hisse bedelleri tarafların görüşmeleri sonucu belirlenecek ve nihai sözleşmeler imzalanacaktır."