BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Çırağana çadırı ile geliyor!

Kaddafi, yanında taşıdığı çadırından Çırağan Sarayı'nda bile vazgeçemiyor...

Abone ol

Ekim 2008'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) yapılacak BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği oylaması öncesinde Afrika ülkelerinin desteğini güvenceye almak isteyen Ankara, ağustosta 53 Afrika liderinin davet edileceği Türkiye-Afrika zirvesine ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel davet mektubuyla Çırağan Oteli'ndeki zirveye davet edilecek isimler arasında Libya lideri Muammer Kaddafi de yer alacak.

Ziyaret ettiği her ülkede otel yerine beraberinde götürdüğü dev Bede-vi çadırında kalarak dikkatleri üzerine toplayan Kaddafi'nin, ağustosun üçüncü haftasında düzenlenmesi planlanan zirveye daveti kabul etmesi durumunda İstanbul'a da çadırıyla gelmesi bekleniyor.

ÇIRĞAN’DA TELAŞ BAŞLADI
Libya liderinin daveti kabul edip İstanbul’a gelmesi halinde kalacağı Çırağan Oteli yöneticileri şimdi kara kara düşünüyor. Kaddafi'nin oten odasında kalma huyu olmadığı için otelin bir köşesine çadır kuracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bahçe müsait değil, büyük avluda ağırlanacak...

Ancak Çırağan’ın bahçesi böyle bir şeye müsait olmadığı için mecbur kalınırsa kendisini deniz tarafındaki büyük avluda ağırlanacak.
Ancak Kaddafi’nin tuvalet sorununa nasıl bir çözüm bulunacağına dair şimdiye kadar bir formül üretilemedi. Libya lideri gece uyanırsa oteli kullanmak zorunda kalacak, yada kendisine belediyenin kabinlerinden biri tahsis edilecek.