BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SAĞLIK

Cinsellik Atölyesi antremanda

Amargi Cinsellik Atölyesi “Cinselliklerimizi Konuşmak” konulu buluşma düzenliyor

Abone ol

Amargi Cinsellik Atölyesi Çalışma Grubu “Cinselliklerimizi Konuşmak” konulu antrenman zincirinin 2. buluşmasını 29 Ekim 2006 Pazar günü 13:00’de Amargi’de gerçekleştirecek.

AMARGİ Kadın Kooperatifi’nden Pınar Selek, Cinsellik Atölyesi ile ilgili soruları yanıtladı.

CİNSELLİK, POLİTİKA YAPILMASI ÇOK ZOR BİR ALAN
Cinsellik Atölyesi ne zamandan beri faal? Böyle bir atölye çalışması için sizi harekete geçiren ne oldu?
Pınar Selek: “AMARGİ olarak altı yıldır kadın hareketinin içinde aktif bir örgütüz. Farklı toplumsal kesimlerden kadınlarla çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız içerisinde kadınların en temel problemlerinin, ezildikleri alanın cinsellik olduğunu gördük. Cinsellik, ciddi sorunların yaşandığı bir alan olmasına karşın bunun konuşulamadığını gördük. Cinsellik, kadın mücadelesinde de önemli olmayan bir konu sanılıyor. Cinsellik, politika yapılması çok zor bir alan. Örneğin orgazm sorunu son derece politik bir sorun ama bu da tartışılamıyor.”

Antremandan ne anlamamız gerekir?
P.S: “Cinsellik Atölyesi bir yıldır çalışıyordu. Araştırma, okumalar, tartışmalar... Antremanlar, tek yönlü anlatımlarla yetinilmiyor. Farklı bir tartışma tekniği uyguluyoruz. İnteraktif, mizansenlerle, psikodrama tekniklerini de kullanarak veya hikaye yazarak sorunlarımızı ortaya koyuyoruz. Amacımız, hayattaki önyargıları aşmak için yalnızca dinleyerek değil, tartışarak ve üreterek bu konuda yol almak.”

İLGİYİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK
P.S: “Bir ay önce yaptığımız cinsellik atölyesi çalışmasına çok iyi duyuru yapamadığımız halde 60 kadın katıldı. Çok farklı kesimlerden, feminist ve akademisyenlerin dışında, öğretmen, memur kadınlar gibi çok farklı kesimlerden kadınlar ilgi gösterdi. İlgiyi görünce şaşırdık ve devam etme kararı aldık.”

İlgi dışında sizi şaşırtan başka neler oldu?
P.S: “Az okumuş, gelenekçiymiş gibi görünen kadınlar kendilerini daha rahat ifade ediyorlar. Çok iddialı olanlar, teori yapan kadınlar kendi hayatına ilişkin daha az konuşuyorlar.”


AMARGİ KADIN AKADEMİSİ
Adres : Şehit Muhtar mahallesi Büyük Bayram sokak No: 2 Kat: 4 Beyoğlu / İstanbul
Telefon : 0212 251 01 54

Haber: YASEMİN ARPA
Kaynak:www.ntvmsnbc.com