BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Cinsellik anketine tepki

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Kılıç, liselerde düzenlenen cinsellik anketine tepki gösterdi

Abone ol

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, liselerde öğrencilerin cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusundaki bilinç düzeylerinin saptanması için Konak Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği tarafından uygulanan anketi tepkiyle karşıladı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Şerafettin Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, Konak ilçesindeki liselerde uygulanan anketin bir ''rezillik'' olduğunu ileri sürdü.

Liselerin 10. sınıflarındaki kız ve erkek öğrencilere yönelik yapılan anketin ahlakı, toplumun örf ve adetlerini hiçe saydığını savunan Kılıç, ''Tıbbi bilinç oluşturmak adı altında yapılan bu ahlaksızlığın hoş görülmesi düşünülemez'' dedi.

Kılıç, ankette öğrencilere sorulan sorular arasında, ''İlk tam cinsel birleşme sırasında kaç yaşında olduğunuzu yandaki kutuya yazınız'' ve seçmeli olarak yöneltilen ''Sınıfta çok hoşunuza giden bir arkadaşınız size cinsel bir yaklaşımda bulundu. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi sizin için en uygun seçim olurdu?'' sorusuna karşılık ''Cinsel ilişkiye girmek okuldaki prestijimi artıracağından hemen kabul ederdim'' seçeneğinin yer aldığını belirterek, anketteki soruların hastalıkla yakından uzaktan ilgisinin olmadığını iddia etti.

Kılıç, anketin, İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarınca onay verilen bir tiyatro oyunu kapsamında düzenlendiğini kaydederek, oyuna izin veren makamların uygulanan anketten ve içeriğinden haberdar olup olmadıklarını sordu.

Anketin, hukuki açıdan da pek çok kanun ve yönetmeliğe aykırı olduğunu öne süren Kılıç, okullardaki bu uygulamaya bir an önce son verilmesini istedi.
-''HER ŞEY YASAL, HİÇBİR ŞEY AYKIRI DEĞİL''-

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demir Serter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili makamlardan izin alarak Konak ilçesi sınırlarındaki okulların 10. sınıf öğrencilerine ''ön'' ve ''son'' test uyguladıklarını söyledi.

Eğlenceyle eğiterek öğrencilere başta AIDS, HIV olmak üzere çeşitli cinsel hastalıklarla ilgili bilgi vermeyi amaçladıklarını bildiren Prof. Dr. Serter, şöyle konuştu:

''Öğrencilere yönelik düzenlediğimiz tiyatroda Konak Kaymakamı, Konak Belediye Başkanı rol aldı. Bu proje eğlenceyle eğitimdir. AIDS ve diğer hastalıklardan korunma, bunlar hakkında bilgi sahibi olmak için yapılmış bir AB, sivil toplum projesidir.

Anket çalışması olarak söylenen şey ön testtir ve bunu mayıs ayında tamamladık. Burada öğrencilere çeşitli sorular soruldu. 30 okuldan 10 bin öğrenciye bu eğitim verildi ve test yapıldı. Gereken yerlere başvuru yapıldı ve kabul edildi. Her şey yasal, hiçbir şey aykırı değil. Elimizde valilikten, Milli Eğitim'den alınmış yazılar var. Dünyada 12-13 yaşında anne olan kızlar var. Cinsel birleşme yaşının ileriye atılması konusunu işliyoruz.''