BIST 8.964
DOLAR 34,24
EURO 37,47
ALTIN 2.894,82

Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

Londra 2012 olimpiyatları'nda 16 yaşındaki yüzücü ye shiwen’in erkek şampiyonlardan bile daha hızlı yüzüp dünya rekoru kırması “doping mi var” sorusunu akla getirdi. genç rekortmen, çinlilerin çocukları hapishaneye benzer spor kamplarına alıp cimnastik ve diğer spor dalları için yetiştirdiği...

Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

Londra 2012 Olimpiyatları'nda 16 yaşındaki yüzücü Ye Shiwen’in erkek şampiyonlardan bile daha hızlı yüzüp dünya rekoru kırması “doping mi var” sorusunu akla getirdi. Genç rekortmen, Çinlilerin çocukları hapishaneye benzer spor kamplarına alıp cimnastik ve diğer spor dalları için yetiştirdiği gerçeğini de hatırlattı. Toplama kamplarına benzeyen spor okullarında Çinli çocuklar işkenceye varan yöntemlerle ‘eğitiliyor’.

Kaynak: Hürriyet
Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen olimpiyat oyunlarının ilk gününde 400 metre karışık yarışında dünya rekoru kırarak birinci olan Çinli yüzücü Ye Shiwen, spor gündeminin baş sırasına oturdu.
Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

Özellikle ABD'liler, son 50 metrede Amerikalı erkek yüzücü Ryan Lochte’den bile daha hızlı yüzen Ye’nin “inanılmaz” bir iş yaptığı söyleyerek doping şüphelerini dile getirirken işi “Amerikalı yüzücüler başka türden canlılarla yarışıyor” demeye kadar getirdiler. Ye ve Çin yüzme takımı ise doping iddialarını sert bir dille yalanladı. Bununla birlikte Ye'nin akıllara durgunluk veren rekoru, Çin’in şampiyon sporcu yetiştirmek için başvurduğu acımasız yöntemleri akıllara getirdi.
Çinli çocuklara işkence gibi eğitim

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Çin’de altın madalya için yarışacak sporcular çok ağır yöntemlerle yetiştiriliyor: