BIST 10.873
DOLAR 32,62
EURO 35,33
ALTIN 2.470,79
HABER /  MEDYA

Ciner Doğan kavgası büyüyor

Doğan Grubu'nun Sabah Almanya'nın baskısı engellendi iddialarına jet hızıyla yanıt.

Abone ol

Doğan ve Ciner arasındaki almanya kavgası son hızla deva ediyor. Altaylı'nın "Doğan Grubu Sabah'ın Almanya'daki yayınlarını engellemeye çalıştı" iddiasına karşı cepheden Mehmet Y. Yılmaz'dan yanıt geldi.

Altaylı'nın bütün baskılara rağmen aradağı traj farkının çok olmadığını iddiasına Yılmaz "diye cevap verdi. Yılmaz Hürriyet ile Sabah'ın traj farkının büyük olduğunu ve Altaylı'nın rakamlarının uydurma olduğunu ve aradaki traj farkının çok büyük olduğunun altını çizdikten sonra Sabah'ın basımının engellendiği iddiasına da şöyle cevap veriyor:

"Sabah’ın Almanya’da baskı yaptığı bir matbaayı bu işten vazgeçirmek için "Sabah’ı basarsanız, biz de Bild’in baskısını size yaptırmayız" tehdidini yapmışız. Bild’in Genel Yayın Müdürü Kai Diekmann’a sordum, bu yazılan doğru mu diye. Önce böyle bir şeyin yazılmış olabileceğine inanmadı. Daha sonra ise"Bunlar profesyonellikle bağdaşmayan yaklaşımlar" dedi. "Almanya’da böyle bir şey yapmak kimsenin aklına gelmez, yapanı da yaptığına pişman ederler" diye ekledi."