BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk ve Demirele belge

DP'nin yeni yönetimi ile Aydın Menderes arasında ki tartışma büyüyor. Menderes belgelerle cevap verecek.

Abone ol

Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçilmesinin ardından partiden istifa eden Menderes, sözlerini 'mesnetsiz' ve 'vicdansız' olarak niteleyen yönetime cevap vermeye hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde Süleyman Demirel ve Cindoruk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söyleyen Menderes, "Son 2-3 yıldır sürdürdükleri tutumları, sözleri itibarıyla bazı açıklamaları yapmak, hatta bunları devam ettirmek bir zorunluluk haline geldi." dedi.

Menderes, Cindoruk'u Ergenekon'a lojistik destek sağlamakla suçlamıştı. DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, hafta sonu düzenlediği basın toplantısında Menderes'in sözlerini 'mesnetsiz', 'hukuksuz' ve 'vicdansız' olarak nitelendirmişti. Bu sözler, Menderes'i kızdırdı. Menderes, kamuoyunun Demirel ve Cindoruk'u daha iyi tanıyabilmeleri için önümüzdeki günlerde yeni açıklamalarda bulunacağını açıkladı. Siyasî bir kaygı taşıyarak herhangi bir şey söylemediğini anlatan Menderes, şöyle devam etti:

Söylenecek çok şey var. Sürekli bir etkisi olsun, en azından yapılacak ilk seçimlere kadar peyderpey bunları söyleyeceğim. Tabii ne Demirel'i ne Cindoruk'u önemsediğim için değil. Ama milletimizin bilmesi gereken, geride bıraktığımız 49 yıla ait gerçekler var. Benim amacım sadece bunları aktarmaktır. Bunun takdirini de milletimize, kamuoyuna bırakmaktır. Bugün için hiç kimse durduk yerde Demirel ile Cindoruk ile uğraşmaz. Ama bugün durdukları yer itibarıyla onlarla ilgili bazı şeylerin söylenmesi gerekmiştir. Buna, bu kişilerin tutumları yol açmıştır ve doğal olarak da devam edecektir."

Elrullah Albayrak/Zaman