BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,51
HABER /  GÜNCEL

Cinayeti polis önledi

Telefonla tanıştı aşık oldu. Ama ailesi izin vermedi görüşmlerine. Çılgın gencin hazırladığı plan polise takıldı.

Abone ol

Sivas'ta, telefonda tanıştığı genç kızı, ailesinin görüşmelerine karşı çıkması üzerine öldürmek amacıyla Ankara'dan kente geldiği iddia edilen kişi, silahıyla birlikte yakalandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğünden Sivas Emniyet Müdürlüğüne, Ankara'dan Sivas'a gelen 19 yaşlarında bir kişinin, genç bir kadını öldüreceği yönünde bilgi geldi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, söz konusu kişinin kalabileceği düşüncesiyle kentteki otellerde arama yaptı. Ekipler, Atatürk Caddesi'ndeki bir otelde zanlı İbrahim T'yi (19) yakaladı. Ankara'da özel bir güvenlik firmasında çalıştığı öğrenilen zanlının yapılan üst aramasında, bir adet tabanca ve tabancaya ait 16 fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan İbrahim T'nin, ''bir arkadaşının vasıtası ile lise mezunu H.K. ile telefonda tanıştığını, genç kızın ailesinin görüşmelerine karşı gelmesi üzerine H.K'yi öldürmeyi, daha sonra da intihar etmeyi planladığını'' söylediği öğrenildi. İbrahim T, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından ''adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.