BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çillerin Sırrı

Özer Uçuran Çiller "The Secret" kitabında çözülmeyen "Sırrı" çözdü

Abone ol

Eski başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller önümüzdeki günlerde Doğan Kitap'tan çıkacak olan "" isimli kitapta, Tüm dünyada satış rekorları kıran Rhonda Byrne'in "The Secret" isimli kitabından daha mühim bir kitap yazdığını söyledi.

Geçtiğimiz ay Ayşe Arman'ın köşesine konuk olan Özer Uçuran Çiller olgunluk çağı kitabım dediği "Sırrın Sırrı"nı yazma niyetinin insanlığa hizmet olduğunu açıkladı.

Arman'ın sizin kitabınızın ""'den ne farkı var? sorusunu "Ben çekim yasasını bilimsel olarak açıklıyorum, onunkinde böyle bir şey yok" diyerek cevapladı. Kitabı bir sürü metafizikçiye gösterdiğini ve hepsinin çok etkilediğini söyleyen Özer Uçuran Çiller, Arman'ın "Sırrın Sırrı"nda ne anlatıyorsunuz nedir bu sır sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Sır, Çekim Yasası benzer benzeri çeker. Sırrın sırrı ise rezonans. İşte The Secret kitabında olmayan bu. Çekim yasasından söz ediyor ama nasıl işlediğini söylemiyor çünkü bilmiyor. "

Bunları keşfettikten sonra bambaşka bir insan olduğunu söyleyen çiller, bu hayatımın en güzel dönemi artık ölümden de korkmuyorum dedi.

Bakalım Özer Uçuran Çiller'in yeni kitabı çekim yasası meraklısı okurlardan nasıl bir tepki alacak.

Kitabın arka kapak yazısı

Bu kitap, ÇEKİM YASASI'nın insanoğlu için, içinde barındırdığı çözümleri ve insan sağlığı için önemini anlamak ve anlatmak çabasının bir ürünüdür...
Bir anlamda bu SIR'rı özümseme ve ilk kez bilimsel bir yaklaşımla ifade edebilme gayreti ve heyecanıdır...

Bilmemiz gereken tüm olumlu ve olumsuz düşüncelerimizin, evreni sarıp sarmalayan karmaşık enerji alanları içinde, devamlı titreyen ve salınan enerji parçacıkları olduğudur.

Düşünceyi gerçeğe dönüştürmenin sırrı, dolayısıyla yaşamın sırrı 'çekim yasası'dır. Bu kitabın içerdiği sentezi özetleyecek olursak:
Yaşamın sırrı 'çekim yasası'dır.
Sırrın sırrı ise 'rezonans'tır.
Sırrın sırrının sırrı ise 'kendini sevmek'tir.

Bu nedenle geçmişin pişmanlıklarına, geleceğin kaygılarına takılıp kalmayalım, kendimizi sevmenin yollarını arayalım.
Hz. Mevlânâ bu mucizevi Sır'ra ne kadar vakıf olduğunu şu sözlerle ifade etmiştir;

'Sen düşünceden ibaretsin...
Geriye kalan et ve kemiksin...
Gül düşünür Gülistanlık olursun...
Diken düşünür Dikenlik olursun...'

İşte Sırrın Sırrının Sırrı 'kendimizi sevmenin' en güzel tanımı...
Umarım hep gül düşünür, gülistanlık olursunuz...