BIST 9.047
DOLAR 34,29
EURO 37,54
ALTIN 2.917,31
HABER /  GÜNCEL

Çiller'in hırsızı canını zor kurtardı

Hırsızlıktan sabıkası kabarık olan ve ünlülerin evlerini soymasıyla tanınan Yavuz K., bu kez öfkeli vatandaşlara yakalandı

Abone ol

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in yalısı ile Galatasaraylı eski yönetici işadamı Cemal Özgörkey’in evine daha önce hırsızlık için giren Yavuz K., son işinde vatandaşlar tarafından yakalandı.

Dövülerek linç edilmek istenen Yavuz K.’yı polisler kurtardı. Daha önceden 80 kez polise geliş kaydı bulunan Yavuz K. sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Beşiktaş Akatlar Mahallesinde 31 Ekim’de yaşanan olayda, 33 yaşındaki T.C. isimli kadın, oturduğu apartmana girdiği sırada kapısını kırmaya çalışan hırsızlarla karşılaştı. Şüpheliler T.C.’yi iterek kaçmaya başladı. Çığlıklar üzerine çevredeki vatandaşlar kaçan iki kişinin peşine düştü. İki sokak ileride yakalanan hırsızlardan biri, vatandaşlar tarafından darp edilmeye başlandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri linç edilmek üzere olan hırsızı vatandaşların elinden kurtardı. Üzerinden kapı açmakta kullanılan tornavida, murç gibi aletler çıkan Yavuz K. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Diğer şüpheli ise yaya olarak kaçmayı başardı.

Hırsızlık Büro Amirliği’ne getirilen şüphelinin kimlik sorgulamasında, poliste çok sayıda kaydı bulunan Yavuz K. olduğu, şüphelinin 2005’te Tansu Çiller’in yalısına girdiği ve yargılandığı belirlendi. Bu suçtan cezaevindeyken izin ihlali yapıp kaçan Yavuz K.’nın 26 Şubat 2012’de Galatarasaylı eski yönetici işadamı Cemal Özgörkey’in evine hırsızlık amacıyla girdiği ve benzer suçlardan 80 kez polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yavuz K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.