Çiğdem Çiçeği, Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) adlı hastalıkla yaşamak zorunda kalanların umudu. Bu hastaların bu çiçekte bulunan bir maddeden elde edilen ilaçlarla yaşadıklarını biliyor muydunuz.
Abone olHem tedavi ediyor hem koruyor
Çiğdem Çiçeği, Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) adlı hastalıkla yaşamak zorunda kalanların umudu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Özgür Kasapçopur, çiğdem çiçeğinden elde edilen bir madddenin atakları engellediği gibi, böbreklerin ya da diğer iç organların zarar görmesinin önüne geçtiğini söyledi.Bu maddenin atakları engellediğini ilk kez ortaya çıkaran uzman ise bir Türk hekim. Prof.Dr.Emir Özkan.
'Çiğdem Çiçeği mucize gibi'
Yıllardır bu tür hastaları tedavi eden Prof.Dr. Kasapçopur Habercocuk.com'a şunları söyledi:
“Bu maddeyi tek başına kullanmıyoruz.İlaçlarda etken madde olarak kullanılıyor.Bu madddenin kullanıldığı ilaçları, 3-4 gün devam eden atak dönemlerinde ağrıyı azaltmak için hem de koruyucu amaçlı olarak veriyoruz
Ailesel Akdeniz Ateşi genetik
Ailesel Akdeniz Ateşi, ülkemizde İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde her bin kişiden iki kişide rastlanıyor.Hastalık, genellikle çocukluk döneminde kendini gösteriyor. Genetik bir hastalık nöbet şeklinde gelen, ateşle beraber karın ağrısı, göğüs ağrısı, duruma göre eklemlerde ağrı ve şişmeyle kendini gösteriyor".
www.habercocuk.com