BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,88
ALTIN 2.799,16
HABER /  GÜNCEL

Çiftçiyi umutlandıran yağmur

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde iki gün etkili olan yağışlı hava, tohumları kurumaktan kurtardı. Çiftçi umutlandı...

Abone ol

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde iki gün etkili olan yağışlı havanın, binlerce dönüm buğday tarlasında filizlenen tohumları, kurumaktan kurtardığı bildirildi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün yağan yağmur ile çiftçinin umutlandığını, sararmaya yüz tutan buğday tarlalarının yeniden yeşillendiğini belirtti.

Okur, ''Nisan ayında beklenen yağmur yağmazsa, tarladaki ürünlerimiz yeniden kurumayla yüz yüze kalacaktır. Biz çiftçilerimizden mümkün olduğu kadar tarla, bağ ve bahçelerine yağmurlama sulama sistemi kurmalarını istiyoruz. Yazın kurak geçeceğini göz önüne alarak, ürünümüzü bu sistemle ancak kurtarabiliriz'' dedi.

Meteorolojiden ''bir kaç gün içerisinde bölgede soğuk bir havanın etkili olacağını'' öğrendiklerini ifade eden Okur, özellikle üzüm üreticilerinin olası don olayı karşısında mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Saruhanlı bölgesindeki üreticiler ise son aylarda sayısız yağmur duasına çıktıklarını ifade ettiler.

Kuraklığın hat safhaya ulaştığı bu aylarda, toprağa düşen yağmur damlalarının kendilerini umutlandırdığını kaydeden çiftçiler, ''Bu yılın, tarım sezonunun kabus yılı olarak geçeceğinden korkuyorduk. Şükürler olsun ki, korktuğumuz başımıza gelmedi'' diye konuştular.