İngiltere’de, bir rahminde iki, diğerinde bir bebek taşıyan çift rahimli bir kadın üçüz dünyaya getirdi.
Abone olDaily Mail’ın internet sitesindeki habere göre, üreme organlarının anormal gelişimine yol açan nadir görülen bir rahatsızlığı bulunan Hannah Kersey, 2 sene önce bir erkek bebek dünyaya getirmeden önce durumundan habersizdi.
O zaman doktorlar kendisine, iki rahminde birden gebelik oluşmasının ihtimal dahilinde olmadığını söylediler.
Ancak ikinci kez hamile kaldığında yapılan tetkiklerde üçüz beklediği ortaya çıktı. Kersey’in her iki rahmindeki birer yumurtanın aynı gün döllendiği saptandı. Yumurtalardan biri bölünerek ikiz bebeklerin oluşumuna yol açtı.
Hepsi de kız olan bebekler ardı ardına sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.
Uzmanlar, çift rahimli bir kadının ikiz ya da iki rahimden ayrı ayrı birer bebek dünyaya getirmesi olasılığının 5 milyonda bir; üçüz dünyaya getirmesi olasılığının ise bunun beş katı daha düşük olduğunu söylediler.
Son 100 yılda dünyada sadece 70 kadının iki rahminde birden gebelik oluştuğu biliniyor. Ancak çift rahimli bir kadının üçüz bebek dünyaya getirmesine ilk kez rastlanıyor.
Doktorların Kersey’ye, rahimleri normalin yarısı büyüklüğünde olduğu için bebekleri sonuna kadar taşımanın güç olduğunu söyledikleri bildirildi.
“Doktorlar bana üç seçenek sundular: Tüm bebekleri aldırmak, ikizleri aldırıp diğerini doğurmak ve hiçbirini aldırmayıp Tanrıya dua etmek” diyen Kersey, üçüncü seçeneği tercih ettiğini anlattı.
Normalden 7 hafta önce dünyaya gelen bebekler 9 hafta hastanede tutulduktan sonra taburcu edildiler.