Hollandalı balıkçılar Kuzey Denizi’nde avlanırken tesadüf eseri çift başlı bir yunus balığı yakaladılar ve çektikleri fotoğrafları bilimcilere teslim ettiler. Çift başlı yunusun görüntüsü dünyayı hayrete düşürdü.
Abone olHollandalı balıkçılar Kuzey Denizi’nde avlanırken tesadüf eseri çift başlı bir yunus balığı yakaladılar ve çektikleri fotoğrafları bilimcilere teslim ettiler. Çift başlı yunusun görüntüsü dünyayı hayrete düşürdü.
Geçtiğimiz ayın sonlarında Henk Tanis ve balıkçı arkadaşları, Hollanda’nın kıyılarından yaklaşık 30 kilometre uzakta Kuzey Denizi’nde balık avındayken denize attıkları ağı çıkardıklarında, içinde balık değil, yeni doğmuş çift başlı yunusa benzeyen bir balina türü olduğunu gördü.
Yakalanan yunus yavrusunun, bilinen siyam ikizlerine benzediği, çift başlı, 3 gözlü ve normal uzuvlu tek gövdesi olduğu anlaşıldı.
Yakalanan türün AB ve Hollanda yasaları bakımından kaçak sayılabileceğinden korkan balıkçılar, çift başlı hayvanın fotoğrafını çektikten sonra denize attı. Ardından bilimcilere teslim edilen fotoğraflar ve bu canlının ayrıntılı tarifi, Deinsea dergisinde yayınlandı.
Hollanda’nın Rotterdam kentindeki Ulusal Tarih Müzesi’nden Erwin Kompanje, “Su memelilerin anatomisi, denizde yaşamaya adapte oldukları için diğer memelilerin anatomilerinden çok farklı. Bizleri balinalardan ve yunuslardan farklı kılan birçok şey hala bilinmiyor. Bu nedenle su memelilerinde çift başlı bir vakaya daha rastlanması, daha önce incelenen 9 vakaya eklendiğinde bize bu konuda birçok yeni bilgiler sağladı” diye konuştu.