BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Çiçek Maliye sert çıktı

Adalet Bakanı Çiçek, hem Mehmet Ali Erbil'i hem de RTÜK'e çattı

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ATV'nin yayından kaldırdığı "Ya Şundadır, Ya Bunda" programında bir kişinin pantolonunu indirerek şaka yapan Mehmet Ali Erbil'i eleştirirken, ''Birileri, ahlaka, hukuka uygun olmayan bir işi, oradan dolanıp, buradan dolanıp, yapmaya devam ediyorsa, RTÜK yasasında buna engel yoksa, bunun düzenlenmemiş olması bir eksikliktir'' dedi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda konunun milletvekilleri tarafından gündeme getirilmesi üzerine bazı değerlendirmelerde bulunan Bakan Çiçek, kurumlarda bir tembellik olduğunu, her kurumun kendi kanunundaki eksikleri uyum tasarısı içerisinde çözmeye çalıştığını belirterek, RTÜK'ün de yaşanan sorunlarla ilgili daha önce bir çalışma yaparak, durumu hükümetin ve Meclis'in gündemine getirmemesini eleştirdi.

''Birileri, ahlaka, hukuka uygun olmayan bir işi, oradan dolanıp, buradan dolanıp, yapmaya devam ediyorsa, RTÜK yasasında buna engel yoksa, bunun düzenlenmemiş olması bir eksikliktir'' ifadelerine yer veren Bakan Çiçek, düşünmeden RTÜK Kanunu'na yapılacak bir cümlelik eklemenin daha sonra sorun çıkarabileceğini ve yanlış olacağını söyledi. "Bizim haberimiz yoktu" demenin moda haline geldiğini ifade eden Çiçek, RTÜK yöneticilerinin bu yönde bir çalışma yapmasının doğru olacağını kaydederek şöyle konuştu:

"Önce bunun RTÜK'ü rahatsız etmesi gerekirdi. Seçimle gelen RTÜK'ün, hukuka, toplum düzenine uygun yayın yapılıp yapılmadığını görmesi, incelemesi gerekir. Herkesin görevini doğru düzgün yapması gerekir. Kamu vicdanını bu kadar rahatsız eden yayınlar yapılıyorsa, RTÜK bu konuda düzenleme yapmıyorsa, bu eksikliğidir."