CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, kendilerini iktidara taşıyacak silahı Samsun'da açıkladı.
Abone olCHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, ''Bizim aile sigortası dediğimiz, her aileye 600 TL verilmesidir. Bu silah çok önemli bir silahtır. Bu silah bizi iktidara taşıyabilecek bir silahtır'' dedi.
Güneş, Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay ile CHP Samsun İl Başkanlığını ziyaret etti.
İl Başkanı Hüseyin Değerli'nin istifa etmesinin ardından boşalan il başkanlığına atama yapılması için Samsun'a geldiklerini belirten Güneş, burada yaptığı açıklamada, CHP Genel Merkezinde çok hızlı birtakım değişiklikler yaşandığını söyledi.
ÖNEMLİ BİR SİLAHTIR
CHP parti politikalarında çok önemli hazırlıklar yapıldığını belirten Güneş, şöyle konuştu:
''Partide yeni kararlar ve değişimler sürüyor. Hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Bunlardan en önemlisi bizim aile sigortası dediğimiz her aileye 600 TL'nin verilmesidir. Bu silah çok önemli bir silahtır. Bu silah, bizi iktidara taşıyabilecek bir silahtır. Brezilya ve Venezuela da bu yöntem ile iktidara geldiler. Avrupa'nın sosyal demokrat partilerinin de sosyal devleti kurarak, uzun yıllar iktidarda kaldığını biliyoruz. Dolayısıyla bizim de yeniden refah seviyesini yükseltmemiz ve sosyal devleti kurmamız son derece önemlidir. Kaldı ki, CHP yoksul kesimlerden daha az oy alıyor. Bu politikamız bu eksikliği onaracak gibi gözüküyor. Yine bu politika ile yoksul olan Doğu ve Güneydoğu'da Kürt kökenli yurttaşlarımızın bu politika ile daha fazla oyunu alacağımızı düşünüyoruz.''
AŞIRI YETKİLİ BAŞKANLIK REJİMLERİ ÇATIRDIYOR
Başkanlık sistemine ilişkin tartışmalara da değinen Güneş, Türkiye'de başbakanların çok yetkili olduğunu belirtti.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, yetkilerinden bile yeterince tatmin olmadığını, bu nedenle de daha fazla yetkili bir konum istediğini öne süren Güneş, şöyle devam etti:
''Başbakan, başkanlık sistemini istiyor. Biliyorsunuz başkanlık siteminde başkan doğrudan halk tarafından seçilir. Parlamento içinden çıkmaz. Dolayısıyla kendisi, daha da yetkili bir sisteme geçmek ve parlamentoya karşı sorumlu olmaktan kurtulmak istiyor. Fakat görüyoruz ki, aşırı yetkili başkanlık rejimleri çatırdıyor. Bunu Ortadoğu'da görüyoruz. Başkanlık sistemi başkanlarının bu hegemonik yapıları sonucu nasıl toplumun kendilerine tepki gösterdiğini infial ettiğini ve onlardan kurtulmaya çalıştığını görüyoruz. İki dönem başbakanlık yaptıktan sonra Sayın Tayyip Erdoğan bir dönemde daha da güçlü bir başkanlık sistemine geçerse Türkiye için çok büyük bir yanlışlık yapmış olur''