BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

CHPnin yeri neresi?

CHP'nin 'Sosyalist Enternasyonal'de yeri yok mu? AKP Başkan yardımcısının bu sözü çok tartışılır!

Abone ol

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Sosyalist Enternasyonal'e çağrıda bulunuyorum, CHP'nin sizin aranızda yeri yoktur. Bu konuyu bir an önce çözün'' dedi.

Fırat, AK Parti Çorum Merkez İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, 2002 seçimleriyle Türkiye'nin bir daha eskisi gibi olmama kararı aldığını belirterek, AK Parti olarak düşünce, inanç ve özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.

İktidar partisi olarak aynı zamanda muhalefet görevini yapma zorunluluğunda bırakıldıklarını ifade eden Fırat, ''Türkiye çok şanssız bir ülke. İktidar olarak, CHP'nin yapamadığı muhalefeti de kendimiz yapmak zorunda kaldık. Gücümüzün bir bölümünü muhalefet yapmaya ayırdığımız için potansiyelimiz düştü'' diye konuştu.

CHP'yi halka ve kendi seçmenlerine şikayet ettiğini belirten Fırat, şöyle devam etti:

''Muhafazakar demokrat bir parti olarak, bizim getirmiş olduğumuz özgürlük yasalarına, demokrasinin tescillenmesi konusundaki yasalara, CHP'den 'Bunlar yetersizdir, vatandaşlarımız bunlardan daha fazlasına layıktır' sözünü duyacağımız yerde 'Bu yasalar AB baskısıyla vatandaşa veriliyor' lafını işittik.
Bu, onların halktan kopuk bir zihniyeti temsil ettiğinin göstergesidir.'' Halkın seçimlerde CHP'yi sandığa gömeceğine inandığını ifade eden Fırat, ''Halk, seçimde CHP'yi bundan önceki partilerde olduğu gibi sandığa gömme kararı aldı. Buradan bir kez daha CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'e şikayet ediyorum, sizin üyeniz olan CHP sosyal demokrat bir yapıya sahip değil. CHP'nin sizin aranızda yeri yoktur. Bu konuyu bir an önce çözün'' dedi.

''TÜRK PARASI, EGEMENLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ''

Egemenliğin temel şartlarından birinin o ülkenin parası olduğuna işaret eden Fırat, ''Kağıt olarak ifade edilen bol sıfırlı para, dışarıda 5 kuruş etmiyordu. Bugün o parayı o hale getirenler, bu paranın değerinden şikayet ediyorlar. Paramız dünyada geçiyorsa, bu egemenliğimiz ve bağımsızlığımızın bir göstergesidir. Yerlerde olan paramızı yeniledik'' diye konuştu.

Fırat, 2002 seçimlerinde o güne kadar birçok kez iktidar olmuş köklü partilerin barajı geçemediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Düne kadar 500 bin dolar alabilmek için kapı kapı dolaşanlar, bugün milli gururdan bahsediyorlar. Her gün yabancı bir ülkenin cumhurbaşkanı veya başbakanı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmek için sıraya giriyor. Ülkeyi sevmek, milletini sevmek budur. Artık lafla peynir gemisinin yürümediğinin halk farkında.''