BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

CHPnin kapatılması için dilekçe

Adanalı Naim Yalçınel, Ergenekon'a destek veren CHP'nin kapatılması için Yargıtay'a başvurdu.

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında yargılanan sanıkları savunan avukatların sandalyesine oturan CHP'li milletvekillerinin suç işlediğini vurgulayan Naim Yalçınel, "DTP, PKK'ya destek verdiği için kapatıldı. CHP de Ergenekon'a destek verdiği için kapatılmalı." dedi.

CHP'nin Ergenekon davasında yangılanan sanıkları mantıksızca desteklediğine dikkat çeken Yalçınel, "CHP Ergenekon terör örgütüne direk, destek olmakta, mahkemelere girerek avukat koltuklarına oturmakta, yakalanan örgüt mensupları ile görüşerek, mantıksızca savunuculuğunu yapmaktadır. CHP'li bir milletvekili, Ergenekon terör örgütüne çalışmak suçundan tutuklanan 3 MİT mensubu ile görüşerek, olayı çarpıtmaya dahi çalışmıştır." ifadesine yer verdi.

CHP'nin geldiği noktanın çok vahim olduğunu vurgulayan Yalçınel, "Gelinen nokta, CHP'nin kapatılmasını, suçlulara direk destek veren milletvekillerinin siyasi yasaklı olmalarını temin edecek kadar vahimdir. Eğer ülkemiz ve Anayasa Mahkemesi adil karar verecekse, yapılması gereken budur." dedi.