BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,12
ALTIN 2.911,49
HABER /  POLİTİKA

CHPliler şölende coştu

CHP İstanbul’un Dayanışma Gecesi’nde Baykal’a yoğun ilgi. Deniz Baykal saatlerce fotoğraf çektirdi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği dayanışma yemeğine 3 bin kişi katıldı. İki bin kişilik salon yetmeyince, masalar otelin koridorlarına taştı. CHP’liler, Deniz Baykal’la bol bol fotoğraf çektirdi.

Son günlerde yaşanan tartışmalar yüzünden sıkıntılı günler yaşayan CHP’liler, İstanbul İl Örgütü’nün dayanışma yemeğinde moral buldu. Havalimanı WOW Otel’de gerçekleştirilen “dayanışma yemeği” şölen havasında geçti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile parti yöneticilerinin yoğun katılımının gözlendiği geceyi, ünlü oyuncu Cem Davran sundu. Yaptığı esprililerle partilileri sık sık güldüren Davran’ın “Sayın Genel Başkan, sizi Başbakan olarak da bu salonda ağırlamak istiyoruz” sözleri büyük alkış aldı. Davran daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’i sahneye davet etti.

TEKİN: 'SEÇİME HAZIRIZ'
Gürsel Tekin, dokuz aydır İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturduğunu ve partiyi İstanbul’da iktidara taşımak için çaba gösterdiklerini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin kuşatma altına alındığı bir dönemde, CHP’den, parti örgütümüzden ve politikalarımızdan aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Sayın genel başkanım, sayın partililer, yarın seçim olsa, seçime kadrolarımızla adaylarımızla girecek güçteyiz.”

 

DENİZ GEZMİŞ'E DAKİKALARCA ALKIŞ
Tekin’in konuşmasının ardından, dokuz aydan bu yana yapılan faaliyetler slaytla partililere gösterildi. Müzikle desteklenen slayt gösterisinde, Deniz Gezmiş’i anma etkinliği dakikalarca alkışlandı. 3 bin kişinin doldurduğu salonda, katılımcıların büyük bölümünün Deniz Gezmiş’i anma etkinliğini yansıtan fotoğrafı ayakta alkışladığı görüldü. Bu sırada bir grup genç de “İnadına Sol, İnadına CHP” sloganı attı. Bunu “Başbakan Baykal” sloganı takip etti.

11 dakika süren slayt gösterisinin ardından CHP İl, İlçe, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticilerini sahneye davet eden Gürsel Tekin, “Bunların altında, işte bu kadroların imzası var. İstanbul’u da buradaki arkadaşlarımla birlikte kazanacağız. Söz veriyoruz” dedi.

BAYKAL: 'İSTANBUL FARK YARATIYOR'
Tekin’in konuşmasının ardından, sahneye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal davet edildi. Dayanışma yemeklerine katılan, ancak konuşma yapmamasıyla bilinen Baykal, ilk kez bir yemekte konuşma kürsüsüne çıktı. Baykal, İstanbul İl Yönetimi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İstanbul siyasette fark yaratıyor” dedi. İstanbul Örgütü’nün uzun bir süredir hareketlilik içine girdiğine dikkat çeken Baykal, “Ortaya konulan projeleri, icraatları ilgiyle takip ediyoruz. Bu tablo hepimizi sevindiriyor” ifadesini kullandı.

Baykal, CHP’nin, Türkiye’nin tarihinde var olduğunu, bugününde ve geleceğinde de var olmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: ‘’Bugün bütün Türkiye CHP’ye umut ve güvenle bakıyor. CHP Türkiye’nin önünü aydınlatıyor. Çünkü CHP aydınlığını Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyor. Türkiye geleceğini CHP ile birlikte yeniden inşa edecektir.’’
Baykal, İstanbul’da CHP’ye ilginin arttığını ve yükselen bir coşkuyu gördüklerini belirterek, ‘’Sizlerle siyaset yapmak benim için büyük onur’’ dedi. Baykal daha sonra, partisine katılan Büyükçekmece Celaliye-Kamiloba Belde Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge ve Ordu’nun Mesudiye İlçesi Yeşilce Belde Belediye Başkanı Yekta Aydın ile bazı öğretim üyelerine partisine katılım rozetlerini taktı.

PARTİLİLERDEN YOĞUN İLGİ
Baykal’ın kürsüden inmesinin ardından, partililer genel başkanın bulunduğu masanın etrafını çevirdi. Özellikle kadınların ve gençlerin ilgi gösterdiği Baykal, kendisiyle konuşmak isteyen tüm partililerle fotoğraf çektirdi, sohbet etti. Cem Davran’ın “Programa başlayacağız” demesi üzerine, masanın etrafı bir süreliğine boşaldı. Ancak gece boyunca yüzlerce partili, CHP Genel Başkanı Baykal’la fotoğraf çektirdi.

SANATÇILAR BAYKAL'IN YANINDA

Bu sırada, Baykal için hazırlanan masada, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, MYK Üyesi Erdoğan Toprak, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile Seyhan Müzik’in Sahibi Bülent Seyhan, sanatçılar Yavuz Bingöl ve Yaşar yer aldı.

16 SANATÇI İLE 3 SAATLİK ŞÖLEN
YAVUZ BİNGÖL İLE YAŞAR DÜET YAPTI


Sanatçılarla yakından ilgilenen Deniz Baykal, Yavuz Bingöl ile Yaşar’ın yaptığı düeti ayakta alkışladı. Dayanışma Gecesinde Onur Akın, Hüseyin Turan, Faruk Demir, Hülya Polat, Berdan Mardini, Umut Akyürek, Oktay Ertuğrul, Niran Ünsal, Türkü, Hülya Bozkaya, Esma Er, Ege, Grup Gündoğarken ve Soner Olgun sahneye çıktı. Avcılar Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun da davul şov yaptığı gecede, sanatçıların ücret almadı. 2 bin kişinin davetli olduğu geceye katılanların sayısı bileti olmayan partilerin de gelmesiyle 3 bini buldu. Salonda yer kalmayınca lobiye de masalar kuruldu. Bilet alamayan ya da bilet bulamayan hiçbir partili dışarıda kalmadı.