BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Ünal'ın Beşiktaş projeleri

İşte Beşiktaş'ı yaşanır bir ilçe görünümüne sokmak istediğini belirten Ünal'ın sevimli projeleri.

Abone ol

Bahri KAYAOĞLU
bahri@internethaber.com

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal "Yeni bir Beşiktaş" başlığı altındaki projelerini 18 Mart, perşembe günü Dedeman Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla medya mensuplarıyla paylaştı.

Ünal, "Deprem ve kriz yönetimi, Acil Destek ve Esenlik Hizmetleri Birimi, Ring Seferleri & Ulaşım Çözümleri Hizmeti, Kadın - Aile - Gençlik Hizmetleri Birimi, Çarşı Markalaştırma ve Tanıtım, Ortaköy Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Siteler ve Mahalleler Sosyal Örgütlenme Birimi" projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

21. Yüzyılın yeni kentsel dönüşüm akımı olan insan odaklı projelerle tüm hizmetleri yürüme mesafesine indirgemeyi hedeflediklerini belirten Ünal, 5 saniyede yanıt verecek Asil Sağlık Destek Hattı ve en geç 7,5 dakikada çağrı noktasına ulaşacak anlaşmalı hastane ücretsiz ambulans hizmeti sunacaklarını söyledi.

Deprem riski yüksek olan bölgelerden başlanarak, tüm konutların depren testleri ve güçlendirme projelerinin yaptırılacağını belirten Ünal, binaların arka bahçelerinin çocuk parkı, mahalleye içinde kreş, etüt, sağlık odası, toplantı ve eğitim odalarının bulunduğu semt konakları kurulması olduğunu söyleyen ünal, toplu taşımacılığın yetersiz kaldığı bölgeler için Ortaköy, Bebek, Arnavutköy ve Levent Metro İstasyonuna ring seferleri düzenleneceğini belirtti.

Sitelerin kendi olanaklarıyla yapacakları yüzme havuzu, kapalı ve açık spor alanları gibi sosyal donatı mekanlarına destek sağlanacağını söyleyen Ünal, trafik sorununa da değinerek mahalle sakinlerine otopark pulu vereceklerini, sakinlere otoparkta öncelik sağlanarak, otopark sorununu çözeceklerini söyledi.

Yüksek kent standartları ve Beşiktaş'ı farklı kılmak için yapılacak çalışmalar kapsamında Beşiktaş'ın kurumsal kimliğini yeniden düzenleyip, değerleri markalaştıracaklarını belirten Ünal, "Çarşıda yer alan, yerel markalarımızı ön plana çıkarılacağı bir tanıtımdan söz ediyorum. Hedefim İstanbul'da Türkiye'de ve hatta dünyada, turistik broşürlerle Beşiktaş'ın yer almasını sağlamak" dedi.

Ünal konuşmasını "Üç dinin buluşma noktası olan Ortaköy için projelendirdiğimiz Uluslararası ORtaköy Kültür Festivali, dünyanın hala tartışmakta olduğu medeniyetler çatışmasına Beşiktaş'ın en güzel cevabı olacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi.