BIST 9.002
DOLAR 34,23
EURO 37,14
ALTIN 2.981,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den olay sözler

Sert açıklamalarıyla bilinen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yine çok konuşulacak sözler söyledi.

Abone ol
AK Partili idris Bal'ın "İdeolojik makas çok açık. CHP'nin ısrarı bölünmelere yol açıyor. Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir" sözüne  CHP'li İnce, "Cumhuriyete sahip çıkmak kutuplaşmaysa o kutuplaşma olsun, evet bölünsün Türkiye ayrılsın ikiye cumhuriyeti sevenler ve sevmeyenler diye ayrılsın" diye cevap verdi.

Habertürk spikeri Didem Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Erdoğan'ı emrindeki polislerle diktatörlük kurmak istediğini iddia eden İnce, Suriye'de muhaliflere silah verildiğini Türkiye'de ise muhalefetin yürümesine izin verilmediğini söyledi.
İşte İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

-89 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en utanç verici günlerinden birini yaşadık. İleri faşizmi iliklerimize kadar hissettik. Milletten korkan bir AKP'yi gördük, polis devletini gördük.

KILIÇDAROĞLU'NA GAZ SIKILMADI

-Genel başkanımızla birlikte basın açıklaması yaptı 1. Meclis önünde. Daha sonra birbirine kavuşamayan iki grubu birleştirdik. Daha sonra oradan ayrılırken gruplara gaz sıkıldığını uzaktan gördük. Ama Genel başkanımızın yanındaydım. Bizim olduğumuz bölgede öyle bir şey olmadı.

"BEBEKLERE GAZ SIKTILAR"

-Ama bebeklere dahi gaz sıkıldığını arkadaşlarımdan duydum. Çoluk çocuk demeden gaz sıkıldığını uzaktan gördüm. Arkadaşlarım yakından görmüşler. Seyahat firmalarına yola çıkmamaları için baskı yaptılar.

-Cumhuriyet tarihinin yüz karası bir iktidarla karşı karşıyayız. Baskılara rağmen insanların inancı benim cumhuriyete olan inancımı arttırdı. Cumhuriyeti cephelerde kurduk, onlar 5 yıldızlı otellerde kuruldu. Şimdi onlar pastanelerde kutluyor aramızdaki fark bu.

-Başbakana cumhuriyet yürüyüşüyle ilgili istihbarat geliyor da PKK eylemleriyle ilgili gelmiyor mu? Bizim telefonları dinleyip önlem alacağına PKK'nın telsizlerini dinlesin çocuklarımız şehit olmasın. 

"EVET BÖLÜNSÜN"

-Cumhuriyete sahip çıkmak kutuplaşmaysa o kutuplaşma olsun, evet bölünsün Türkiye ayrılsın ikiye cumhuriyeti sevenler ve sevmeyenler diye ayrılsın. Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasak.

"AYRILALIM"

-Polis gücüyle önümüzü kesecek, gaz sıkacak. Aman kutuplaşma olmasın diye uzlaşacak mıyız bunlarla. İleri faşizmdir. Recep Erdoğan emrindeki polislerle diktatörlük kurmak istiyor. Bu diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Kutulaşma olacaksa olacak.