BIST 9.032
DOLAR 34,26
EURO 37,65
ALTIN 2.910,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkandan geri adım

15 Şubat Çarşamba günü istifasını sunarak belediye başkanlığı görevinden ayrılan Kahyalar Belde Belediye Başkanı Zeki Aydın, istifasını geri çekti.

Abone ol

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 2 gün önce görevinden ayrılan Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Belde Belediye Başkanı Zeki Aydın, istifasını geri çekti.

Aydın, yaptığı açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle 15 Şubat Çarşamba günü istifasını sunarak belediye başkanlığı görevinden ayrıldığını hatırlattı. İstifasının duyulmasının ardından çevresinden büyük tepkiler aldığını belirten Aydın, "Vatandaşlardan yoğun baskı ve tepki aldım. İstifamın bu kada tepki alacağını beklemiyordum. İstifamı geri almak üzere Kaymakamlığa tekrar dilekçe verdim" dedi.

Her iki dilekçesinin de Mahalli İdareler İl Müdürlüğü'nde henüz işleme alınmadığını ifade eden Başkan Aydın, "Mahalli İdareler İl Müdürü beni aradı. İki dilekçeye de henüz bir işlem yapmadıklarını söyledi. Dilekçeler değerlendirilip ilgili karar verilinceye kadar göreve devam edebileceğimi, sonuçla ilgili bana bilgi vereceklerini söylediler" diye konuştu.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'un da durumu onayladığını ve iki gün aradan sonra başkanlık görevine geri döndüğünü aktaran Aydın, istifasının kabul edilmesi durumunda ise belediye başkanlığına seçilmeden önce çalıştığı Gazipaşa Belediyesindeki memuriyet görevine geri dönmeyi planladığını kaydetti.