BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,88
ALTIN 2.826,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den YSK'ya mükerrer oy uyarısı

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi muhalefetin kaygıları büyüyor. CHP mükerrer oy için YSK'ya başvurdu

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Yüksek Seçim Kurulu'na kayıtlı oldukları sandık dışında görevli oldukları sandıklarda oy kullanacak yaklaşık 1,5-2 milyon görevlinin oy kullanması ile ilgili kuralların yeniden belirlenerek, kötü niyetli kişilerin mükerrer oy kullanmalarını engelleyecek kararın alınması için başvurdu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, YSK'ya yaptığı başvuru hakkında bilgi verdi.

298 sayılı Yasanın 94. maddesindeki yeni düzenleme ile yaklaşık 1,5 milyon -2 milyon seçmenin kayıtlı oldukları sandıkta değil, görevli oldukları sandıkta oy kullanacağını belirten İçli, şöyle dedi:

"Seçimin güvenliği ve dürüstlüğü için önleyici ve denetleyici tedbirlerin önceden tespit edilmesinde büyük yarar bulunmaktadır. Bu nedenle kayıtlı oldukları sandıkta değil, görevli oldukları sandıkta oy kullanılacak seçmenlere ilçe seçim kurulu başkanları tarafından yazılı belge verilmeden önce, bu seçmenlerin görevli olduklarının tespiti dışında kayıtlı oldukları sandık seçmen listesine de meşruhat düşünüldüğünün tespiti gereklidir."