BIST 9.923
DOLAR 34,01
EURO 37,85
ALTIN 2.753,17
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den post modern fişleme iddiası

CH'nin hukukçu Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'dan yeni bir fişleme çıkışı...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı yeni uygulamaya ilişkin, "Postmodern fişleme diyorum, postmodern fişleme yöntemi. Kimlik numarasını bildiğimiz herkesin hangi ideolojik görüşe sahip olduğunu anlamanın bir yolu, bu üstelik yargı makamı tarafından kolaylaştırılıyor. Topyekün fişlemenin yolu açılıyor diye düşünüyorum. Herkes tarafından öğrenilmesinin yolunu açar" değerlendirmesini yaptı

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM'de, Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu'nu kabul etti. Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu, hayvan haklarının korunmasına ilişkin topladıkları yaklaşık 35 bin imzayı içeren klasörleri Tarhan'a verdi.

"CHP OLARAK ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SUNACAĞIZ"

Tarhan'da, "Taleplerinizin şu olduğunu görüyorum; hayvanlara karşı yapılan eziyet, işkence, şiddet, tecavüz gibi eylemlerin Kabahatlar Yasası kapsamından çıkartılarak bir suç haline gelmesi ve ceza yasası kapsamına alınmasını istiyorsunuz. Biz de bu konuda CHP olarak elimizden gelen desteği size sunacağız. Tebrik ediyorum böyle başarılı bir çalışma yaptığınız için" dedi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da, Hayvanları Koruma Kanunu'nun yetersiz kaldığını belirterek, "Hayvanlara karşı işlenen şiddet, eziyet, işkence, tecavüz ve öldürme suçları her geçen gün artmaktadır. Hayvanları Koruma Kanununda hayvanlara karşı işlenen uygunsuz suçların kabahat kapsamından çıkarılıp suç kapsamında değerlendirilmesini talep etmekteyiz" diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise, "Dünya sadece bize ait değil. Bu mücadelede yanınızdayız" dedi.

Tarhan, yaklaşık 35 bine yakın imzaya ilişkin klasörü aldıklarını ve gereğini yapacaklarını kaydetti.

"POSTMODERN FİŞLEME YÖNTEMİ, TOPYEKÜN FİŞLEMENİN YOLU AÇILIYOR"

Bir basın mensubu, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinde bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamaya göre kimlik numarası ve kimlik bilgileri ile kimin hangi partiye üye olduğunu öğrenebilecek insanlar, bu uygulamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Tarhan, şu yanıtı verdi:

"Postmodern fişleme diyorum, postmodern fişleme yöntemi. Kimlik numarasını bildiğimiz herkesin hangi ideolojik görüşe sahip olduğunu anlamanın bir yolu, bu üstelik yargı makamı tarafından kolaylaştırılıyor. Topyekün fişlemenin yolu açılıyor diye düşünüyorum. Herkes tarafından öğrenilmesinin yolunu açar."