CHP Tokat İl Başkanı Feramus Şahin, Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilerek kapatılmasından endişe duyduklarını ifade etti.
Abone olCumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feramus Şahin, TEKEL Tokat Sigara Fabrikası gibi Turhal Şeker Fabrikası'nın da özelleştirilerek kapatılmasından endişe duyduklarını ifade ederek, "Bu işçilerin durumu ne olacak?" diye sordu.
Büyük Tokat Oteli’nde düzenlenen programda CHP il yönetimini basın mensuplarına tanıtan Başkan Şahin, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Tokat'ın 250 bin insanını göç verdiğini, en büyük sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Başkan Şahin, Tokat'ın çevre illere göre yatırımlardan en az pay alan il konumumda olduğunu ileri sürdü. TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesinden sonra kapanmasına Tokat halkının ve bazı sivil toplum örgütlerinin sessiz kalmasını eleştiren Başkan Şahin, Turhal Şeker Fabrikası'nın da özelleştirilerek kapatılmasından endişe duyduklarını söyledi.
Başkan Şahin, "Turhal Şeker Fabrikası'nda şuanda çalışan 870 işçi var. Kampanya döneminde çalışan işçi sayısı bin 100 kişi. Bu işçilerin durumu ne olacak? Turhal Şeker Fabrikası da özelleştirildiğinde kapanacak mı, kapanmayacak mı? Çıkıp buna çok açık şekilde cevap verecekler. Eğer Turhal Şeker Fabrikası da kapanırsa ki muhtemeldir. Fabrikayı alacak firmanın büyük ortağı şekerle bugüne kadar hiç ilgilenmemiş. Sadece ve sadece inşaatlarla uğraşmış bir firma. Acaba, Türk Şeker'e ait fabrikaların özelleşmesi beraber bu fabrikaların arsalarında birilerinin gözümü var? Yani Turhal Şeker Fabrikası da özelleştirilip kapanacak mı? 2003 yılında 700 bin ton şeker pancarı ekimi olan Tokat'ta bugün 540 bin tona düşmüş. Yani, 160 bin ton pancar ekimi daralmış. Şeker fabrikası özelleştiğinde bu bölgedeki şeker pancarı ekimi tütün ekimi kadar sıkıntılı bir sürece gireceğini hep beraber görüyoruz" dedi.
Başkan Şahin, Tokat OSB'de çalışan işçi sayısının her geçen gün azaldığını ileri sürerek, "Benim milletvekili olduğum dönemde yanı başımızdaki Sivas'ta 2 bin 500 işçi çalışırken, bugün Sivas OSB'de çalışan insan sayısı 20 bin 500 kişi. Tokat OSB'de ise 2003 yılında 5 bin 300 kişi çalışırken, bugün ki rakamlara baktığınızda 570 kişi çalışıyor. Bu resmi rakamlar. Yani SGK'da görünen kişi sayısı 570. 4 bin kişi işini kaybetmiş" diye konuştu.