BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

CHPden esnaf ziyareti

Yılmaz Ateş, CHP Ankara 2. bölge milletvekili adaylarıyla esnafı gezdi.

Abone ol

TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, CHP Ankara 2. bölge milletvekili adaylarıyla Ulus'taki I. Meclisi gezdi ve Anafartalar Çarşısı esnafını ziyaret etti. Ateş ve milletvekili adayları, Ulus'taki Meclis binasını ziyaret sırasında toplantı salonundaki sıralarda fotoğraf çektirdiler.

Daha sonra Ateş, kürsüye çıkarak, bu sıralarda 87 yıl önce ülkenin dört bir yanından halkın oylarıyla seçilip, gelen milletvekilerinin oturtuğunu anımsattı. Ülkenin, o dönemde borç batağında ve düşman işgali altında olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi:

''Ama Anadolu'dan gelen o insanlarımız hiçbir güce, hiçbir paraya tapmadan, boyun eğmeden buradan hem ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yönettiler, hem de ülkenin kalkınmasını sağladılar. Biz de bugün 1919'lar ve 1920'lerin ruhuyla çalışmalarımıza başlıyoruz. Aramızda İsmet İnönü'nün torunu da Cumhurbaşkanımızın ailesinden olanlar da var. Ama Çorum'un Yozgat'ın, Ankara'nın bozkırındaki köylü Mehmet Efendi'nin oğlu da var. Çalışmalarımıza anlamlı bir mekandan başlıyoruz.''

ANAFARTALAR ESNAFINI ZİYARET

Ateş, daha sonra, adaylarla birlikte Anafartalar Çarşısı esnafını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu ve destek istedi. Zaman zaman vatandaşlar ve çocuklarla da sohbet eden Ateş, sokaktaki yaşlı bir kadından 8 adet lif satın aldı ve Melahat Öksüz adlı bir kişiye de isteği üzerine aldığı ceketi hediye etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ateş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Anafartalar Çarşısı'nı yıkmak istediğinin hatırlatılması üzerine, ''Eğer seçim olmasaydı, bunlar bu bomba olayını da bahane ederek, tıpkı Modern Çarşı gibi burayı da yıkacaklardı'' dedi.

Ateş, tedbiren, ''Anafartalar Çarşısı'nı yıkmayı düşünüyor musunuz?'' şeklinde bir soru önergesi verdiklerini, ancak halen cevap alamadıklarını belirterek, şöyle devam etti: ''Burayı yıkarlarsa Ankara'nın tarihini yok etmeye yönelik bir eylem olur. Burayı kaldırıp, yerine hangi uyduruk binayı koyacaklar. Modern Çarşı ve burası yalnız Ulus ve Ankara'ya değil, Türkiye'ye mal olmuş çarşılar. Yine bir rant uğruna talan edecekler burayı. Ama dilerim 22 Temmuz ile birlikte o rant hevesleri de tarihe gömülecek.''