BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

CHPden batak uyarısı

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, iktidarı Lübnan konusunda şu sözlerle uyardı:

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, iktidarın Lübnan'a asker gönderme kararıyla ilgili olarak, ''Bir batağın, bir ateşin içine sürükleniyoruz. Türk askeri ölüme gönderilmemelidir'' dedi. Topuz, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında,BM Güvenlik Konseyinin, 1701 sayılı kararında, daha önce alınan 1559 ve 1680 sayılı kararlara atıfta bulunduğunu söyledi.

Topuz, bu kararların içeriğinde Hizbullah'ın silahsızlandırılması, Lübnan'ın Hizbullah ve diğer milislerden arındırılmasının öngörüldüğünü belirtti. 1701'de atıfta bulunulan BM şartının 7. maddesiyle, ''gerekirse kuvvet kullanılmasına hukuki zemin hazırlandığını'' ifade eden Topuz, Hizbullah'ın silah bırakmayacağını açıkladığını, bunun sağlanması için de silah kullanılması gerekeceğine dikkati çekti.

Topuz, ''Türk milleti bilmelidir ki TBMM'den kazara karar çıkarsa, Mehmetçik orada Hizbullah'a ve diğer milis güclerle çatışmaya girmek zorunda kalacaktır. Oraya gidip hayatını kaybedecek Mehmetçiğin hepsinin sorumluluğu, asker gönderme kararını verenlerin olacaktır'' dedi.