BIST 9.002
DOLAR 34,20
EURO 37,11
ALTIN 2.979,22
HABER /  POLİTİKA

CHPden basına rakam tepkisi

CHP, basında çıkan rakamlara tepki gösterdi. Sarıgül'e de gönderme yaptı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 84’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen “Anıtkabir’e Yürüyüş”e katılım ile ilgili medyada farklı rakamların yer alması, bazı yayın organlarında ise katılım rakamının düşük gösterilmesi ya da muğlâk ifadeler kullanılması CHP İstanbul İl Örgütü’nde tepki yarattı.

Anıtkabir’e Yürüyüş’e 300 otobüs ile yaklaşık 15 bin kişilik bir katılım sağlayan CHP İstanbul İl Başkanı Tekin Gürsel; miting başlangıç saati olan 11.00 itibariyle yaptıkları tespitte; 175 bin rakamını gördüklerini belirterek şunları söyledi:

“Anıtkabir’e girişler, kapıdaki numaratik sistemi sayesinde anında öğrenilebiliyor. Bu bilgiye ulaşılması bu kadar kolay iken, bazı basın kuruluşları tarafından afakî rakamlar kullanılması bizi üzdü. Bazı gazetelerin yoğun katılımı küçük gösteren ifadeler kullanması ise basının tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bu tür etkinliklere ilişkin rakamların sürekli tartışıldığı ülkemizde; seçimlerden muhalefet göreviyle çıkmış bir partinin; 200 bin kişiye yaklaşan bir kitleyi Anıtkabir’e toplaması asla küçümsenemez.”

CHP ÖNÜNDEKİ ABARTILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; parti içindeki muhalif kanadın CHP Genel Merkezi önünde yaptığı protesto gösterisine katılımın da bazı basın organlarında abartılı olarak ifade edildiğini belirtti. Protesto gösterisini izleyen Ankara Emniyeti’nin rakamlarına göre, CHP Genel Merkezi önündeki mitinge 5–6 bin civarında bir katılım olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

SARIGÜL'E DE GÖNDERME
“Anıtkabir’e Yürüyüş rakamlarını düşük göstermeye çalışan bazı basın kuruluşları ne yazık ki, emniyet verilerine göre 5–6 bin kişiyle sınırlı kalan bir protestoyu da abartmışlardır. Ama başında bulundukları belediyenin tüm imkânlarını seferber etmelerine rağmen, bu küçük mitingi düzenleyenler tüm Türkiye’den; sadece bizim İstanbul İl Örgütü olarak Ankara’ya taşıdığımız kitlenin yarısı kadar bir kalabalığı bile toplayamamışlardır. Birilerinin bu rakamlardan ders çıkarması gerektiği ortadadır.”