BIST 10.446
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.439,87
HABER /  POLİTİKA

CHPde Yalçın Küçük sıkıntısı

Küçük'ün terör örgütü elebaşısı Öcalan'a yönelik övgü dolu sözlerinin ortaya çıkması partiyi zor durumda bıraktı.

Abone ol

Ancak Küçük'ün "Mustafa Kemal büyük bir pilottu, ama Abdullah Öcalan da çok önemli, Kürtlerin pilotu oldu. Zor yerlerde Kürt hareketini bugünkü noktaya getirdi." şeklinde konuştuğu basına yansıdı.

Dün bu sözler CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay'a hatırlatıldı. Okay, gazetecilerin sorularına ilginç bir cevap verdi: 'Hukuk dışı yargılama sürecini magazinleştirmeyin.' Okay, Ergenekon soruşturmasındaki kişilerin açıklamalarıyla değil, soruşturmanın yöntemiyle meşgul olduklarını belirtti.

Küçük'ün açıklamalarından bilgi sahibi olmadığını savundu. CHP'li Okay, gazetecilerin "Yalçın Küçük'ün açıklamalarında, Atatürk ile bölücübaşı Öcalan kıyaslanarak, Öcalan övülüyor." şeklindeki hatırlatmasına şu karşılığı verdi:

"Bu konuda hangi şartları zorlamak istiyorsunuz bilmiyorum ama kimi yandaş medya, bunu haber yapma arzusunda." Atatürk'ün kimse ile kıyaslanamayacağını kaydeden Okay, şöyle devam etti:

 "Geçmişte bazı şeyler söyleyenler, bugün inkâr ederler (Sayın Başbakan'ın yaptığı gibi). Belki Sayın Küçük de bunları söylemiştir, bugün farklı bir şey söylemiştir. İşin esasını, böylesine hukuk dışı yargılama arayışını, Sayın Küçük ile bütünleştirip, bu süreci magazin haline getirmeyi doğru görmüyorum."