BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP yönetimi bir O'na dokunmadı!

CHP Grup salonunda milletvekillerinin oturacağı duğukoltuklar tek tek kurayla belirlendi. En şanslı isim Baykal oldu

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Grup toplantılarını yaptığı Meclis salonundaki karmaşa sıralara isim yazılarak çözüldü. Kura çekilerek yapılan yerleştirmede partinin ağır topları Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'e arka sıralar çıktı. Tutuklu bulunan milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'a da yer ayrıldı.

Yerleştirmede en dikkat çekici nokta ise genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra her toplantıda ayni isimlerle yan yana oturan Deniz Baykal'ın arkadaşlarının değişmemesi oldu.

Baykal, "Ne kadar şanslısınız" yorumuna, "Biraz şans biraz yönetimin taktiri" yanıtı verdi.

Meclis CHP grup yönetimi ziyaretçilerin oturması nedeniyle milletvekillerinin ayakta kalmasına neden olan grup salonundaki karmaşayı çözmek için yeni formül buldu. Irmızı Milletvekili sıraları ziyaretçilerin oturduğu yerden kırmızı bantlarla ayrıldı. Milletvekilleri arasında da tartışma yaşanmaması için masalara tek tek isimler yazıldı.

CHP YÖNETİMİ ÜÇLÜYÜ BOZMADI

Kura ile yapıldığı söylenen yeni düzenlemede ilginç sonuçlar çıktı. CHP lideri Deniz Baykal toplantılarda İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Antalya Milletvekili Osman Kaptan ile birlikte otururdu. İlginçtir ki çekilen kurada da bu üçlünün durumu bozulmadı. İkinci sıraya yerleştirilen Baykal ortada, yanlarında ise Nur Serter ve Kaptan yer aldı.

Baykal "Bu sizin şansınız mı?" sorusuna imalı bir şekilde, "Biraz şans biraz da yönetimin taktiri sanırım" yanıtı verdi.

AĞIR TOPLARA ARKA SIRALAR

Partinin ağır topları Genel Başkan Yardımcıları toplantılarda ön sıralarda otururdu. Ancak kura sonrası Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil gibi isimlere de arka sıralar çıktı.

EKŞİ-HABERAL SIRA ARKADAŞI

CHP Grup yönetimi tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da isimlerini de masalara yazdı. Buna göre Mustafa Balbay Nur Serter'in hemen arkasına yerleştirildi. Mustafa Balbay ile Oktay Ekşi ise sıra arkadaşı oldu.

Eski Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'e ise ön sıra çıktı. Cihaner de Bülent Kuşoğlu ile sıra arkadaşı.