BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP türbanlı vekillere ne yapacak?

TBMM iç tüzüğünden doğan hakları ve kürsü işgaline kadar pek çok yöntemle türbanlı vekillere karşı eylem yapacağı ileri sürülen CHP ne yapacak?

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li bazı kadın milletvekillerinin türbanlı olarak TBMM Genel Kurulu’na girme kararı üzerine, Ankara’daki bazı kadın milletvekilleriyle toplantı yaptı.

İddialara göre Kılıçdaroğlu, "Meclis'te türban eylemi yapılmayacak" dedi.

KADIN VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, gündemdeki bazı konularda görüş alış verişinde bulunmak üzere aralarında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın bulunduğu bir grup kadın milletvekiliyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

ÇOK SERT TEPKİ VERİLMELİ

Toplantıya katılan bazı isimler, “AKP’nin Cumhuriyet’in kazanımlarını ve laik devleti yıkma çabasının son örneği başörtülü kadın milletvekilleridir. Çok sert tepki verilmeli” önerisini getirdiler.

KILIÇDAROĞLU: EYLEM YAPILMAYACAK

Hürriyet sinden Okan Konuralp'in haberine göre, yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda Kılıçdaroğlu’ndan uyarı geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Merve Kavakçı dönemini hatırlatan bir tepki gösterilmeyecek, eylem yapılmayacak. Gereken tepki grup başkanvekilleri tarafından verilecek” dedi.

TBMM iç tüzüğünden doğan hakları ve kürsü işgaline kadar pek çok yöntemle türbanlı vekillere karşı eylem yapacağı ileri sürülen CHP TBMM grubu, bugün saat 11.00’de AKP'li bazı kadınların türbanla meclise gelme kararıyla ilgili olarak ancak basına kapalı toplanacak.