BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP seçim aracına taşlı sopalı saldırı

Manisa'da seçim aracı bir grup saldırganın taşlı sopalı saldırısına uğradı

Abone ol
Manisa'da CHP Merkez İlçe Örgütü'ne ait ait seçim aracı, yaşları 15 ile 16 arasında değişen yaklaşık 20 kişilik bir grubun taşlı saldırısına uğradı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, yaptığı açıklamada seçim büroları ile araçlarına yapılan saldırıların arttığını, ancak şiddetle bir yere varılamayacağını söyledi.
Manisa'da Zeynel Morsümbül yönetimindeki 45 E 6805 plakalı CHP Merkez İlçe Örgütü'ne ait seçim aracı, Horozköy'de Fevzi Çakmak Mahallesi'nde seçim çalışması yaptığı esnada taşlı saldırıya uğradı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, yaptığı açıklamada, seçim büroları ile araçlarına yapılan saldırıların arttığını, ancak şiddetle bir yere varılamayacağını söyledi. Kırılan camları taktırdıktan sonra seçim çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kopal, ''Bizim Manisa'da giremeyeceğimiz bir mahalle yok. Bu konuda herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. CHP bu provokatörlere, şiddetten nemalanmak isteyenlere prim vermeyecektir. Ama CHP, demokrasinin gereği olarak siyasi çalışmasını sonuna kadar götürecektir. Eğer bizi korkutacaklarını sanıyorlarsa, bunda yanılıyorlar. CHP tehdide, şantaja, taşa rağmen demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyecektir'' şeklinde konuştu.

''TAŞ YAĞMURUNA TUTULDUK''

Şoför Zeynel Morsümbüls ise seçim çalışması sırasında bir gencin kendilerine 'burada dolaşamazsınız' dediğini belirterek, ''Bu sırada bazı arkadaşlarımız bağımsız milletvekili adayına ait seçim bürosunun orada bize çay ikramında bulundu. Çayımızı içtikten sonra 15-16 yaşlarında yaklaşık 20 kişilik bir grup aracın bulunduğu yere toplandı. Araç içerisinde sadece ben vardım. Seçim çalışması yapan, broşür dağıtan kadın arkadaşlar yürüyorlardı. 'Dolaşmayın demedik mi?' demelerinin ardından taş yağmuruna tutulduk'' diye konuştu.