BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.446,15
HABER /  POLİTİKA

CHP o pankartları sordu

Başbakan Erdoğan'ın Antalya gezisi sırasında açılan pankartlar Meclis gündeminde..

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-18 Eylül tarihlerindeki Antalya gezisi sırasında, ilin çeşitli yerlerinde Erdoğan'ı öven pankartlar asılmasını TBMM gündemine getirdi.

Baloğlu, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, gezi sırasında, ilin çeşitli noktalarında, Antalya Havalimanı girişine ve okul çevrelerine ''Antalyalı öğrenciler'' yazılı, Erdoğan'ı öven çok sayıda pankart asıldığını belirtti. Bu pankartların, hangi kurum ve kuruluş tarafından astırıldığını öğrenmek isteyen Baloğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Antalya'da uygulanan pankart asma yasağının sadece sizinle ilgili uygulanmamasının gerekçesi nedir? 'Antalyalı öğrenciler' tanımlaması, hangi okul ya da öğrencileri ifade ediyor? Pankartlar iddia edildiği gibi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından astırılmışsa masrafları kamu bütçesinden mi karşılanmıştır? Bu olasılıklar dışında, üyesi olduğunuz parti örgütü tarafından, yasalara aykırı şekilde bu pankartlar asılmışsa bu eylemi gerçekleştirenler hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır?

Söz konusu pankartların yasal olmadığını belirterek indirilmesi için girişimde bulunan bir kamu görevlisine, Başbakanlıkta görev yaptığı öne sürülen bir kamu görevlisinin müdahale ederek engel olduğu haberleri doğru mu?'' Baloğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığına aynı konuyla ilgili soru önergeleri verdi.