CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Wikileaks'te yayımlanan bir belgeyle hükümete yüklendi, iddialar ise son derece ciddi
Abone olİNTERNETHABER- "Başbakan Erdoğan, her hafta düzenli olarak Ergenekon savcılarıyla görüşüyor."
Bu sözler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ait.
Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasının dayanağı ise Wikileaks tarafından sızdırılan bir belge.
Belgenin sahibi ise ABD büyükelçiliğin siyasi işler müsteşarı Daniel O'Grady... Aynı belgede yer alan bir diğer bilgi ise polis şeflerinin ABD Büyükelçiliği'ne düzenli olarak brifing verdiği.
Bu bilgileri bugünkü grup toplantısında gündeme taşıyan Kılıçdaroğlu, hükümete yüklenmekten de geri durmadı.
"Bu polisler neden büyükelçiye bilgi veriyor. Bu topraklar sömürge mi? Erdoğan'ın taşeronluğu ortada. Bizim bile görmediğimiz belgeleri ABD görüyor.
Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum:
Sen madem savcılarla biraraya geliyorsun. Ne konuşuyorsun onlarla? Biz yargı AKP'nin arka bahçesi oldu derken haklıydık. İşte haklılığımız ortada. Bu ülkede hukuk üstünlüğünden söz etmek mümkün değil. Türkiye'de çürüyen bir hukuk var.
O BELGEDE BAŞKA NE YAZIYOR?
Birinci Ergenekon iddianamesinin kabulünden yaklaşık 4 ay sonra, 21 Kasım 2008'de ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde Türk Emniyeti'nin verdiği brifing, 24 Kasım 2008 tarihli kriptoda detaylarıyla anlatıldı.
Büyükelçiliğin siyasi işler müsteşarı Daniel O'Grady tarafından kaleme alınan kriptoda şu ifadeler kullanıldı:
"Türk Emniyeti, 21 Kasım tarihinde büyükelçiliğe, AKP hükümetini devirmek için komplo kurduğu öne sürülen varlığı şüpheli Ergenekon grubuyla ilgili soruşturmaları hakkında kapsamlı bir brifing verdi. Brifing, Ergenekon'un engin, iyi finanse edilmiş, iyi örgütlenmiş ve aşırı milliyetçi çevrelerde Batı ve ABD karşıtı propagandayla üye toplayan bir şebeke olduğunun altını çizerek, konu hakkında bütünlüklü ve bilgiye dayanan bir değerlendirme sundu... Emniyet mensupları emekli General Veli Küçük'ün oynadığı kilit rolün altını çizdiler, kişisel olarak birçok cinayeti yönlendirdiğini belirttiler. Eski ASAM Başkanı Ümit Özdağ'ın rolünü de vurguladılar. Polisler bize davayı 'hukuken güçlü' gördüklerini ve mahkumiyet kararlarının çıkacağından emin olduklarının, fakat Türk yargı mekanizmasının 'öngörülemez olduğu'nun notunu düştüler. Brifing, Ergenekon'un ABD karşıtı eğilimine odaklanırken, Türk Emniyeti'nin çabaları için ABD hükümetinin doğrudan ya da zımni desteğini kazanma umutlarını ortaya koydu..."