BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

CHP Kıbrıs önerisine tepki

CHP, Hükümet’in günü kurtarmak için birmilli dava olan Kıbrıs konusunda yanlış kararlar verdiğini savundu.

Abone ol

Bir süreden bu yana hükümetin kapalı kapılar ardında müzakereler yapıp belli tarihler verip baskılardan kurtulmaya çalıştığı yönünde uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Öymen, “Ne yazık ki, bu tahminimiz doğru çıktı” dedi.

Hükümet’in Meclis’e, muhalefete haber vermeden Kıbrıs’ta verdiğini elire süren Öymen, “Belli ki Türkiye, meşru saymadığı bir hükümeti meşrulaştıracak adımlar atmaya başlamıştır. AB kendi sorumluluklarını yerine getirmemesine rağmen, 26 Nisan 2004 tarihinde KKTC’ye yönelik ambargoları koşulsuz kaldırmayı taahhüt edip bunu yerine getirmemesine rağmen, Türkiye ilave tavizler vererek üzerindeki baskılardan kurtulmaya çalışmaktadır. Bu çok hazin bir tablodur. Hükümet günü kurtarmak, üzerindeki baskılardan kurtulmak için bu milli davada çok yanlış kararlar vermektedir. Bunu büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılıyoruz. Türk milleti bu hükümeti affetmeyecektir” dedi.

Öymen, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olan ülkelerin Kıbrıs sorununun çözülmesi durumunda da tutumlarını değiştirmeyeceklerini, yeni engeller çıkaracaklarını ve yeni tavizler isteyeceklerini savundu.