BIST 9.831
DOLAR 35,15
EURO 36,55
ALTIN 2.966,83
HABER /  GÜNCEL

CHP kaygılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında kullanılacak oyların Türkiye’de sayılacak olmasına tepk...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında kullanılacak oyların Türkiye’de sayılacak olmasına tepki göstererek, hükümetin bu oyları güvence alması gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, toplantının başında Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutladı. Fenerbahçe yönetimini tebrik eden Loğoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ı da andı.
Irak’ta seçimlerin yaklaştığını ve terör olaylarının arttığını ifade eden Loğoğlu, demokrasinin filizlenmeye başlamadığı Irak’ta seçimlerin Irak’ın geleceği bakımından önem taşıdığını söyledi.
Münih’te CHP birlik başkanlarının düzenlediği bir toplantıya katıldığını belirten Loğoğlu, toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüş alış verişinde bulunduğunu, yurtdışında bulunan vatandaşların kaygı içinde olduklarını ifade etti. 2.7 milyon seçmenin 56 ülkede 2 bin 400 sandıkta oy kullanacağını açıklayan Loğoğlu, “Yurtdışında kullanılacak oyların değeri büyük. Kaygılar şu noktada; yurtdışında kullanılacak oylar, oyların kullanıldığı yerlerde değil Türkiye’de sayılacak. Bu oyların güvence altına alınması, bu oylara müdahale edilmemesi konusunda özellikle CHP’den beklentiler var. Bu iktidarın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde temiz, dürüst bir performans içinde olacağını beklemiyoruz. Hükümete ve iktidar partisine çağrı yapıyoruz, bu yurtdışında kullanılacak oyları güvence altına alacaksınız, bu sizin göreviniz” dedi.
CHP’nin bu konudaki önerilerini anlatan Loğoğlu, “Torbalanıp mühürlenecek oyların sandık kurulu üyeleri tarafından ıslak imzaya bağlanması bir önlem. Bu oylar uçaklarla taşınacağı için, torbaların yükleneceği konteynırların mühürlenmesi, ıslak imza alınması, getirildiği yerde belli bir yöntemle güvence altına alınması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
1 Mayıs kutlamalarında Taksim tartışmalarına değinen Loğoğlu, “Aklı selim hakim olsun, hükümetin meydan okumalarını ben hazmedemiyorum. Adına layık bir şekilde, olaysız bir şekilde 1 Mayıs emekçiler tarafından kutlansın” şeklinde konuştu.
Suriye’de Süleyman Şah Türbesi’ne bir askeri konvoyun gittiğini söyleyen Loğoğlu, “Bu konvoy İŞİD’in bayraklarının dalgalandığı koridordan geçerek Süleyman Şah Türbesi’ne gitti. İzlenen Suriye politikası nedeniyle Türkiye birlikleri Türkiye’ye meydan okuyan bir terör örgütünün bayrakları arısından geçti, hadise çıkmadı. Davutoğlu’nun oturup biraz düşünmesi ve utanması lazım. Bu utanç tablosunun hesabını bu hükümetten tarih mutlaka soracak ama bizde sorma fırsatını yakalayacağız” ifadelerini kullandı.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayları içinde bazı isimlerin geçtiği yönündeki sorulara cevap veren Loğoğlu, “Partimiz umarım bu noktada erkenden bir karar verir” ifadelerini kullanırken, kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığının söz konusu olup olmadığı yönündeki soruyu, “Öyle bir niyetim yok, öyle bir şey olabileceğini sanmıyorum, çok daha layık ve seçilme şansı çok daha yüksek olan insanlar var” diye cevapladı.
Mısır’da alınan son idam kararlarına ilişkin olarak, “İdam cezasına karşı olan bir partiyiz” ifadeleriyle cevap veren Loğoğlu, idam cezalarının Mısır’a barış getirmeyeceğine işaret etti.
Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerinin dinlendiğine yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Loğoğlu, ”Sayın Erdoğan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı bir marifet olarak görüyor. Ne demek ‘Anayasa Mahkemesi de dinleniyor.’ ‘Onların da gocunacağı şeyler var’ demeye mi getiriyor. O kasetleri kendisi görmüş dinlemiş mi? Anayasa Mahkemesi Başkanı yargı bağımsızlığını vurgulayan bir konuşma yaptı, bana göre geç kaldı. Türkiye’nin gündeminin bu konuşma etrafında dönüyor olması bana göre yanlış” açıklamasında bulundu.
Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Ermeni olaylarına ilişkin yaptığı başsağlığı açıklamasına yönelik olarak CHP’nin bu konudaki görüşlerinin sorulması üzerine, “Taziyenin yadırganacak bir yanı yok. Ama neden 2014 yılında, neden sadece Ermenilere dilendi, bunu sorgulamak lazım” dedi ve daha sonra özrün gelebileceği yönündeki yorumlara katılmadıklarını fakat kaygı duyduklarını belirtti.
(İHA)