BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

CHP İzmire büyük önem veriyor

CHP İzmir'de köy köy dolaştı, halkın dertlerini dinledi. Şimdi sıra Baykal'ın İzmir ziyaretinde.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Selçuk Ayhan, Genel Başkan Deniz Baykal'ın, 4-5 Ağustos 2006 tarihleri arasında iki günlüğüne İzmir'e geleceğini belirtti.

Ayhan, Parlamento'nun tatilde olduğu dönemi değerlendirerek, milletvekilleri, Genel Merkez ve il yöneticileri ile İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan bir ekiple ilçe, belde ve köyleri gezerek esnaf, çiftçi ve yöre halkının sıkıntı ve isteklerini yerinde incelediklerini bildirdi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, milletvekilleri Erdal Karademir, Sedat Uzunbay, Ali Rıza Bodur, Hakkı Ülkü, Ahmet Ersin, Vezir Akdemir, Türkan Miçooğulları, İl Genel Meclisi Başkanı Hakkı Berksü ve üyeler, kendisi ve il yöneticilerinin katıldığı bir haftalık bölge çalışması kapsamında 153 köy, 18 belde ve 8 ilçeye gittiklerini belirten Ayhan, "Tire, Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Kemalpaşa'nın beldeleri ve köylerine yapılan gezilerde ortaya çıkan en önemli veri, çiftçinin ve esnafın, yoksulluk sınırı altında yaşadığı gerçeği oldu.

Özellikle mazot ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan ve ürünlerin yok pahasına satılmasından şikayet eden çiftçiler, hükümetin uyguladığı fiyat politikasından dert yandı" dedi.