BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP iktidarında işte bunlar olacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu Avrupa'daki sosyal demokratlara bir mektup göndererek, CHP iktidarında yapılacak işlerle ilgili sözler verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa’da örgütlü Sosyal Demokrat ve Demokratik Solculara “Sevgili Yol Arkadaşlarım” diye mesaj gönderdi.

Mesajda CHP'nin iktidarında yoksulluğun önlenmesi, demokrasinin geliştirilmesi, parti tüzüğünün değiştirilmesi gibi konularda çok açık ve iddialı sözler verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Genel Merkezi Berlin’de bulunan ve Genel Kurulu’nu Köln’de toplayan Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu ( HDF ) Başkanı Ahmet İyidirli’ye gönderdiği mesajda CHP'nin yeni dönemiyle ilgili önemli mesajlar ve sözler verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

- CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek, hiçbir ana kendisine sadaka gibi uzatılacak makarnayı pirinci beklemeyecek, aile sigortası kapsamında maaşını alacak ve her özgür, her onurlu insan gibi göğsünü gere gere bakkala markete gidip alışverişini yapabilecektir.

- Önce insan diyoruz ve hiç kimseyi ırkından, dilinden, inancından, cinsiyetinden dolayı ayrıştırmama sözü veriyoruz. Hem ayrıştırmayacağız, hem de ayrıştırılmasına izin vermeyeceğiz.

- Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü konusunda da duyarlılığımızı pekiştirecek, özgürlüklere yönelik saldırılara kararlılıkla karşı çıkacağız.

- Partimizin tüzüğünü güncelleştirerek önseçimi ve çarşaf listeyi getirecek, genel başkan seçimi öncesinde delegeleri kuyruğa dizerek imza alınması uygulamasına son vereceğiz.

- Siyasi Partiler Yasası’nda da halkın iradesinin gaspı anlamına gelen ve yüzde 47 oy alan hak hukuk tanımaz AKP’ye Meclis’te yüzde 65 çoğunluk sağlayan, böylece farklı düşüncelerin Meclise yansımasını engelleyen yüzde 10 barajını da indireceğiz, uygun, kabul edilebilir bir orana çekeceğiz.

- Halkın iktidarında, AKP’nin engellemeleri nedeniyle kaldırılamayan dokunulmazlıkları kaldıracak, darbecilerden hesap soracak, faili meçhulleri aydınlatarak, sorumlularını yargıya teslim edecek ve mütedeyyin kitleyi kandıranlardan, onların inançlarını sömürerek dolandıranlardan ve yetim hakkı yiyenlerden mutlaka hesap soracağız.

- Bunları hayata geçirmek için, hem AB’ye tam üyelik için, hem de yasaklarla, yolsuzlukla ve yoksullukla kararlı olarak mücadele edeceğiz.