BIST 10.025
DOLAR 35,21
EURO 36,72
ALTIN 2.962,08
HABER /  GÜNCEL

CHP ikiyüzlülüğünü itiraf etmiş

Şinasi Öktem, Yaşar Nuri Öztürk'ün 2002 seçimlerinde CHP’den aday gösterilmesini ‘seçim taktiği’ olarak nitelendirmişti. Öztürk'ün cevabı ise gecikmedi..

Abone ol

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, kendisinin 2002 seçimlerinde CHP’den aday gösterilmesini ‘seçim taktiği’ olarak değerlendiren Şinasi Öktem’e sert çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Öktem’in sözlerini ‘ikiyüzlülüğün itirafı’ olarak nitelendiren Öztürk, “Demek ki hem bana, hem bana oy veren kitleye yalan söylemişler. Yalanlarla aldıkları oyları kusacaklar.” dedi. Öztürk, söz konusu açıklamaların CHP’den ayrılmasındaki haklılığını bir kez daha göster- diğini belirtti.

CHP’li Öktem’in Z“Yaşar Nuri Hoca seçim taktiğimizdi.” sözlerini değerlendiren Öztürk, Deniz Baykal’ın ‘A Takımı’nda neden yer aldığını açıkladı. CHP’nin kendisini ‘partiye hizmette ortaklık oluşturmak’ için çağırdığını belirten Öztürk, Şinasi Öktem’in ifadelerini ‘millete açık bir saygısızlık’ olarak nitelendirdi. CHP’deki zihniyeti önceden görerek ayrılmasının ne kadar doğru bir karar olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden HYP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “Açıklamaları esefle karşılıyorum. Utandırıcı bir durum. Yalanlarla aldıkları oyları kusacaklar. Millet onlara bu oyları kusturacak.”

CHP lideri Deniz Baykal, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi Kemal Derviş’le birlikte Yaşar Nuri Hoca’yı yanına alarak meydanlara çıkmıştı. Mitinglerde ‘İşte CHP’nin A Takımı’ diye Derviş ve Öztürk’ü gösteren Baykal, kısa sürede bu isimlerle ters düştü. Baykal, parti içinde ‘Hoca’ sıfatıyla anılan ve eleştirilen Öztürk’ün yanında yer almayarak yalnız bıraktı. Eleştirilere daha fazla dayanamayan Öztürk, ‘20 Nisan 2004’te partiden istifa etti. Gerekçe olarak da ‘Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yönetimiyle uyuşamadıkları’nı gösterdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Öztürk, istifasındaki etken noktaları şöyle açıkladı: “Laiklik anlayışındaki farklılık, dine bakışındaki farklılık, halkla bütünleşme konusundaki ısrarı, ideolojik eksenli siyasete karşı oluşu, partideki ağır demokrasi noksanlığı, CHP’deki ‘Atatürk’ün partisi’ söyleminin Atatürk’ü yıpratıcı bir slogana dönüşmesi, dünyadaki derin etkili değişimlerin muhasebesinin CHP kurmaylarınca yapılmaması, IMF’cilik ve küreselleşme yıkımını durduracak politikaların üretilmemesi.” Yaşar Nuri Öztürk 16 Şubat 2005’te de Halkın Yükselişi Partisi’ni kurdu. 46 kişilik kurucular kurulu ile ‘sıfır kilometre’ olduklarını söyleyen Öztürk, parti kurmasının gerekçesini de şöyle açıklamıştı: “Memleket gerek duydu, ihtiyaç var.”

Bu arada Öztürk, Meclis Spor Oyunları çerçevesinde 8 Haziran’da yapılması planlanan bilek güreşi müsabakasının 15 Haziran’a ertelenmesinden dertli. Hazırlıklarını 8 Haziran’a göre yaptığını ifade eden Öztürk, “Bütün spor malzemelerimi almıştım; ama oyunları ertelemişler. 15 Haziran da ertelenebilir. Biz gelecek ay kurultay yapacağız. Çalışmalarımız iyice yoğunlaştı. Tarihler çakışırsa ne olacak?” diye soruyor. Öztürk, AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç ile bilek güreşi yapacaktı.

Kaynak: