BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,06
ALTIN 2.836,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP büyümeye devam ediyor!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP bünyesinde gerçekleşen değişimi açıkladı

Abone ol

CHP Londra Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Londra’da bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, ’Kitchen Clup’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "2002-2007 yılları arasında yüzde 20 civarında olan oy oranımız, Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle birlikte yüzde 30’lara çıktı.Toplam 100 bin kişi CHP’ye katıldı" dedi. Ercah Karakaş, burada yaptığı konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yeni bir iktidar alternatifi ortaya çıktığını belirtti. Karakaş, "Türkiye’de yüzde 30’lara geldiğiniz zaman iktidar olma şansını elde etmiş oluyorsunuz. Yurttaşlarımız CHP’ye sahip çıkıyor. Özellikle AKP’nin değişmesi yönünde özlemi olan kesimler, CHP’yi artık bir iktidar alternatifi olarak görüyorlar" diye konuştu.

"BÜYÜMEDEN KİM PAY ALIYOR?"

Ercan Karakaş, Ak Parti iktidarında Türkiye’nin büyüdüğünün söylendiğini ancak önemli olanın kimin ne pay alması olduğunu belirterek şunları söyledi: "AKP hükümeti döneminde Türkiye’nin büyüdüğü söyleniyor. Mesele şu: Son 8 yılda kriz dönemi hariç Türkiye yüzde 6-7 oranında büyüdü. Bu doğru. Ancak burada önemli olan şu: Büyümeden kim pay alıyor? Türkiye’de son 8 yılda alt gelir grupları ile üst gelir grupları arasındaki uçurum arttı. Büyümeden alt gelir grupları gerektiği şekilde faydalanamıyor."