BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin 90. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonuna katıldı.

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün, farklı siyasi görüş ve düşüncedeki birçok vatandaşımız CHP'nin varlığından kaynaklanan haklı bir güven duygusuna sahiptir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP'ye duyulan güven boşuna değildir. Çünkü CHP, Türk halkının var olma iradesinin bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır" dedi.

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla genel merkez binasının bahçesinde resepsiyon düzenlendi.

Kılıçdaroğlu, resepsiyonun açılışında yaptığı konuşmaya, partisinin 90 yaşında olduğunu belirterek, hizmet sunan, emeği ve alın teriyle halka güven veren yaşayan veya hayatını kaybetmiş herkese teşekkür, şükran ve saygı sunduğunu ifade ederek başladı.

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

Konuklara "halkçılar, cumhuriyetçiler, 90 yaşındaki gençler" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün CHP'nin 90. doğum günü. Hepimizin doğum günü kutlu olsun" dedi. Mutluluk gibi bazı duyguları açıklayabilmenin, anlatabilmenin zor olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nazım diyor ya, 'Mutluluğun resmi yapabilir misin Abidin?' diye. Gerçekten, bazı şeyleri anlatmak zordur. Sevda, hasret, aşk gibi. Bazı kelimeler, bazı kavramlar var ki onları anlatmaya çalışmak bütün hayatı anlatmaya çalışmak kadar zordur. Tıpkı CHP gibi.

CHP 90. kuruluş yıl dönümü

Ahmet Arif ne güzel söylüyor; 'Seni anlatabilmek seni / İyi çocuklara, kahramanlara / Seni anlatabilmek seni / Namussuza, halden bilmeze, kahpe yalana.' Evet, CHP'yi anlatmak zor. Hele şairin dediği gibi, bazılarına CHP'yi anlatmak hiç de kolay değil. Usta şair şiirinin sonunda, duygularını o kadar güzel anlatıyor ki şöyle söylüyor; 'Seni anlatabilsem seni / Yokluğun cehennemin öbür adıdır.' Herhalde biz de CHP'yi ancak böyle anlatabiliriz. CHP'nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır. Bir an için CHP'yi çıkarıp alın, varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Tarihte, bu uygarlığa sahip ne bir parti ne de bir kurum var."