BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Chelsea finale uzandı

İngiltere Federasyon Kupası’nda ikinci finalist, Blackburn Rovers’ı eleyen Chelsea oldu: 1-1.

Abone ol

İngiltere Federasyon Kupası’nda ikinci finalist, Blackburn Rovers’ı eleyen Chelsea oldu: 1-1.
     
İngiltere Federasyon Kupası’nda ikinci finalist Chelsea oldu. Mavi-Beyazlılar, normal süresi 1-1 eşitlikle geçilen yarı final maçında Tugay Kerimoğlu’nun takımı Blackburn Rovers’ı uzatmada bulduğu golle 2-1 yenerek, finale ismini yazdırdı. 16. dakikada Lampard ile öne geçen Chelsea’ye 64’te Jason Roberts cevap verdi. Alman yıldız Ballack 109. dakikada skoru ilan etti. Kadroda yer alan Tugay forma şansı bulamadı. Mourinho’nun öğrencileri, Premier Lig’de şampiyonluk yarışına girdiği Manchester United ile 19 Mayıs’ta Wembley’de yapılacak finalde karşı karşıya gelecek. Lig Kupası’nı alan Chelsea, Şampiyonlar Ligi’nin yarı finalinde de Liverpool ile kapışacak.
     
     Milan coştu bir kere
Bayern Münih’i deplasmanda 2-0 yenerek, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale ulaşan Milan, Serie A’da da Messina’yı 3-1’lik skorla geçip, taraftarını sevindirdi. Sarı-Kırmızılı rakibini deplasmanda Kaka, Favalli ve Ronaldo’nun golleriyle deviren Ancelotti’nin öğrencileri 4. sıraya yükselip, bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi potasına girdi. Hafta içinde Manchester United karşısında 7-1’lik skorla tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan Roma bu tarihi hezimetin acısını Sampdoria’dan çıkardı: 4-0. Sarı-Kırmızılılar; Panucci, Ferrari ve Totti (2) ile güldü. Totti 20 gole ulaştı. Ascoli ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Lazio’nun 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
     
     Diğer sonuçlar şöyle:
      Fiorentina-Siena: 1-0.
      Livorno-Reggina: 1-1.
      Parma-Catania: 1-1.
      Torino-Atalanta: 1-2.
     
     Daum’un 1. Lig umudu kalmadı
Almanya 2. Ligi’nde mücadele eden Daum’un çalıştırdığı Köln, evinde Freiburg’a 3-0 yenildi. Lig üçüncüsü Duisburg ile puan farkı 11’e çıkan Kırmızı-Beyazlılar, Bundesliga hayallerini gelecek sezona bıraktı. 1. Lig’de zirve yarışı yapan W.Bremen deplasmanda B.Dortmund’u Klose ve Diego ile devirip, lider Schalke ile aradaki 2 puanlık farkı korudu. B.Münih de evinde B.Leverkusen’i 2-1’lik skorla devirdi.