BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,06
ALTIN 2.977,29
HABER /  GÜNCEL

Chavez yeniden ameliyat olacak

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba'da yapılan sağlık kontrolünde doktorların bir kitle belirlediklerini ve yeniden ameliyat olacağını açıkladı.

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba'da yapılan sağlık kontrolünde doktorların bir kitle belirlediklerini ve yeniden ameliyat olacağını açıkladı.

57 yaşındaki Chavez, alt karın bölgesindeki bir habis tümörün alınması için geçen yıl Havana'da iki ameliyat geçirmişti.

Hugo Chavez, yeni belirlenen kitlenin yine aynı bölgede ve büyük olasılıkla kötü huylu olduğunu açıkladı.

13 yıldır Venezuela'yı yöneten Chavez, Ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak.

Venezuela lideri televizyonda yaptığı açıklamada, "Havana’daki muayenede, tümörün alındığı bölgede yeni bir doku bozukluğu belirlediler. Kanser diğer organlara sıçramamış. Yeni kitle yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde ve açıkça görülebiliyor" dedi.

"Bu mücadele için fiziksel sağlığım gayet iyi" diyen Chavez, yeni ameliyatın önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Hugo Chavez'in açıklaması, basında 'acil tıbbî müdahale için Küba'ya gittiği' yönündeki haberlerin ardından geldi.

Hafta başında Enformasyon Bakanı Andres Izarra, basında çıkan haberleri yalanlamış bunun Hugo Chavez'i yıpratmak için 'kirli bir savaş' olduğunu söylemişti.

Hugo Chavez ise "Ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek için halk arasında panik yaratmaya çalışıyorlar" diyerek muhalefeti söylentiler yaymakla suçlamış ve 'bir an önce ölmesini istediklerini' iddia etmişti.

Hugo Chavez'in hastalığıyla ilgili ayrıntılar başından beri açıklanmadı. Bu da durumunun söylenenden daha kötü olduğu söylentilerine neden oldu.

Geçen yıl Haziran ayında ameliyat olan Chavez operasyonun ardından kemoterapi tedavisi de görmüştü. Venezuela lideri, Ekim ayında kanserden kurtulduğunu açıklamıştı.

Devlet Başkanlığı seçimlerinde Chavez'in rakibi Henrique Capriles Radonski, Chavez'in uzun bir ömür sürmesini dilediğini açıklamış ve "Uzun yaşasın ki Venezuela'nın nasıl değiştiğini görsün" demişti.