BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL

Chavez 2012'de yeniden aday olacak

Venezuela hükümeti, Küba'da kanser tedavisi görmekte olan Devlet Başkanı'nın gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde aday olacağı konusunda herhangi bir tereddüt bulunmadığını duyurdu.

Abone ol

Venezuela hükümeti, Küba'da kanser tedavisi görmekte olan Devlet Başkanı Hugo Chavez'in gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde aday olacağı konusunda herhangi bir tereddüt bulunmadığını duyurdu.

Chavez, kemoterapi tedavisinin ikinci gününde gönderdiği mesajda kansere karşı savaşı kazanacağını vurguladı.

Chavez, geçen ay Küba'da kanserli tümörün alındığı bir ameliyat geçirmişti.

Hastalığı da ülkede siyasi belirsizlik yaratmıştı.

Cumartesi günü Küba'ya gitmeden önce yetkilerini yardımcısı Elias Jaua ve Maliye Bakanı Jorge Giordani arasında paylaştıran Chavez, muhalefetin yetkilerinin tamamını devretmesi çağrılarını reddetmişti.

Chavez, kanserin hangi türünden muzdarip olduğunu açıklamadı.

Maliye Bakanı Giordani, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Chavez'in iktidarda kalmaya devam edeceğini söyledi.

Giordani, ''Devlet Başkanı'nın 2012'de ve daha sonrasında yeniden aday olacağı konusunda kuşku yok'' dedi.

Chavez, Havana'da Raul Castro tarafından havaalanında karşılanmış, ardından da twitter'da sağlığı ve kemoterapi tedavisinin geldiği aşama konusunda iyimser mesajlar vermişti.

İspanyolca mesajında ''Günaydın mutlu dünya, günaydın güzel Venezuela. Burada, yaşam savaşında yeni bir gün. Yaşayacak ve kazanağız. Sizleri seviyorum'' demişti.

Chavez, ayrıca internet sayfasına Amerika Kupası çeyrek final maçında Şili'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen ülkesinin milli takımının formasını giydiği fotoğraflarını da yükledi.