BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Cezayirden ABDye terör tepkisi

Ülkede yeni terör saldırıları düzenleneceği uyarısında bulunan, bu iddiası doğru çıkmayan ABD'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Cezayir Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, ABD'nin Cezayir Büyükelçiliği müsteşarının, bugün dışişleri bakanlığına çağrıldığı belirtildi. Açıklamada, “Cezayirli yetkililer, Amerikan tarafına, Cezayir'in egemenliğine titizlikle saygı gösterilmesi ve içişlerine karışılmaması ilkesine uyulması gerektiğini bildirmiştir” denildi.
Cezayirli yetkililerin, Amerikan Büyükelçiliğinin dün yaptığı, ülkede yeni saldırılar düzenleneceği uyarısının “hayal ürünü ve kabul edilemez” olduğunu ifade ettikleri açıklamada, “Böyle zamansız girişimler sorumsuzluktur ve yapıcı değildir” denildi.

ABD'nin Cezayir Büyükelçiliği, dün internet sitesindeki açıklamada, vatandaşlarını başkent Cezayir'de dün yeni terör saldırıları düzenleneceği konusunda uyarmıştı. Açıklamada, saldırıların kent merkezinde, Grande Poste mahallesinde ve devlet televizyonunun merkezinde düzenleneceği ileri sürülmüştü. Kentte dün, terör saldırısı düzenlenmedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ

ABD Büyükelçiliğinin açıklamasında ise bu uyarıda basında iddia edildiği gibi art niyet aranmaması istendi.
Açıklamada, “Amerikan yasaları uyarınca, ABD'nin Cezayir Büyükelçiliğinin, Cezayir'deki Amerikan vatandaşlarının can kaybına yol açabilecek tehlikeler hakkında, güvenilir olduğuna inanılan her türlü bilgiyi paylaşmak zorunda olduğu ve bu siyasetin dünyanın her yerinde uygulandığı” belirtildi.

Cezayir'de 11 nisan'da düzenlenen terör saldırılarında 33 kişi ölmüştü. Saldırıları El Kaide ile bağlantılı İslami Mağrip örgütü üstlendi.