BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Adana’nın ceyhan ilçesinde bu yıl düzenlenen “5. uluslararası ceyhan kapuzu ve tarım festivali” çeşitli etkinliklerle başladı. ceyhan kaymakamlığı, ceyhan belediyesi ve ziraat odası’nın öncülüğünde ilçe tarım müdürlüğü, ticaret borsası, ticaret odası ve esnaf kefalet kooperatifi’nin de...

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bu yıl düzenlenen “5. Uluslararası Ceyhan Kapuzu ve Tarım Festivali” çeşitli etkinliklerle başladı. Ceyhan Kaymakamlığı, Ceyhan Belediyesi ve Ziraat Odası’nın öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin de destekleriyle yapılan festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden birine de İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün araç sürücülerine yönelik başlattığı ‘Ceza Yeme Karpuz Ye’ çalışması oldu. Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan ve Trafik ekipleri araç sürücülerini durdurarak karpuz ikram etti.

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Tarihi Demirköprü’den Mehter Takımı eşliğinde ‘sevgi yürüyüşü’ ile başlayan festivalde ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı ve sanatçı Caner Erdoğan konser verdi. Festivalde Türkiye’nin en iyi karpuzu olan Ceyhan Karpuzu’nu tanıtmayı amaçladıklarını belirten Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, “Bir ürünün uluslar arası düzeye gelebilmesi için bulunduğu ülkede çok önemli olması gerekir. Ülkemizde üretilen karpuzların yüzde 25’i Ceyhan’da üretiliyor. İlçe bazında tarım ekonomisi açısından da en üst sırada yer alıyoruz. Bu değerlerin tanıtılması gerekir. Bizlere destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali

Festivalde konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ceyhan Karpuzu’nun Türkiye’nin en prestijli yaz meyvesi olduğunu belirterek, “Olgunlaşma döneminde hasat edilmeyen hiçbir meyve veya sebzeden istenilen lezzet ve kalite elde edilemez. Ticari kaygılardan dolayı erken hasat edilen Ceyhan karpuzu da haksız eleştirilere maruz kalıyor. Ceyhan karpuzu zamanında hasat edilirse dünyanın en kaliteli ve en lezzetli karpuzudur. Bu festival bir bakıma zor durumda olan Ceyhan çiftçisinin, Türk çiftçisinin de emeğinin festivalidir” diye konuştu.