BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  EKONOMİ

Çevreci Tetra Pak

Tetra Pak 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu'nu açıkladı.

Abone ol

Tetra Pak 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu yayınlandı. Raporda, çevre konusundaki sorumlu tutumunu uzun yıllardır sürdüren Tetra Pak’ın bu alandaki taahhütleri ve aldığı kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora göre Tetra Pak, dünyanın her tarafında sürdürdüğü etkin geri dönüşüm kampanyaları ile rekor bir katılıma ulaşarak, 21 milyar adet içecek kartonunun geri dönüşümünü sağladı. Ayrıca, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) “İklim Koruyucuları Programı”nı destekleyen 12 şirketten biri olan Tetra Pak, 2005’te 390.000 ton olan karbondioksit salınımını 2006’da 373.000 tona düşürerek bir yılda % 4 azalttı. Tetra Pak 2010 yılına kadar toplam karbondioksit salınımını % 10 oranında azaltmayı hedefliyor.

Tetra Pak Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Ayginin, 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada firmanın çevre konusundaki hassasiyetini uzun yıllardır koruduğunu belirtti:

“Tetra Pak, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, üretim ve dağıtım süreçlerinin çevre üzerindeki etkilerini asgari düzeye indirmeyi hedefleyerek bu alanda örnek bir tutum sergiliyor. Çevrenin ve doğal kaynakların korunması konusunda başta Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) olmak üzere pek çok küresel sivil toplum kuruluşu ile işbirlikleri geliştiriyoruz. 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu aldığımız sonuçları, gösterdiğimiz yüksek performansı ortaya koyuyor. Ülkemizde de gerek çevreyle ilgili, gerek toplumsal sorumluluklarımızı aynı hassasiyet ve kararlılıkla yerine getiriyoruz. Doğal kaynaklarımızı korumak ve tüketmeden gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımızı aynı yoğunlukta sürdüreceğiz.”